MINISTRUL TRANSPORTURILOR:CFR Marfă trebuie să se adapteze condiţiilor de pe piaţă

M.D
Miscellanea #Transporturi /

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova a declarat, astăzi, la Alba Iulia, că din punctul său de vedere, trebuie să existe o concurenţă pe piaţa de transport mărfuri pe calea ferată, iar CFR Marfă, chiar dacă este o companie cu capital integral de stat, trebuie să se adapteze condiţiilor de piaţă, nefiind adeptul ideii de "protecţionism de stat".

Într-o conferinţă despre infrastructura feroviară a ţării, Lucian Şova a punctat că: "Despre CFR Marfă, trebuie să o spun aici, că apreciez că în piaţă, mai ales în piaţa de transport de mărfuri din România pe calea ferată, trebuie să existe o concurenţă loială, o concurenţă deschisă, că o companie chiar dacă este cu capital integral de stat trebuie să se adapteze condiţiilor de piaţă, că nu sunt adeptul ideii de protecţionism de stat şi din acest punct de vedere am aşteptări mari de la compania de transport mărfuri, compania naţională, să facă ceea ce trebuie pentru a se adapta acestor condiţionalităţi."

Ministrul a adăugat că are respect deosebit pentru toţi cei care muncesc în domeniul transporturilor feroviare şi consideră că în acest domeniu economia de piaţă bazată pe concurenţă loială trebuie să progreseze.

El a recunoscut că în domeniul transportului feroviar este nevoie de investiţii astfel încât transportul pe calea ferată să devină atractiv.

"Este nevoie de investiţii. Sigur că poate nici intersele legitime ale celor care lucrează în acest domeniu nu au fost susţinute şi din perspectiva alocărilor bugetare, de care statul este responsabil, să răspundă astfel încît transportul pe cale ferată să devină interesant, intersant atât pentru cei care fac transportul de mărfuri, cât şi pentru cei care fac tranportul de pasageri", a spus Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a participat, astăzi, la Alba Iulia la a XIII-a ediţie a Conferinţelor Club Feroviar - Infrastructură, eveniment care a reunit numeroşi reprezentanţi de la instituţii şi companii din domeniul transporturilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită