Ministrul Transporturilor, prezent la confeinţa "Zilele TEN-T"

D.I.
Politică #Transporturi /

Ministrul Transporturilor, prezent la confeinţa "Zilele TEN-T"

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a participat, ieri şi astăzi,. la Ljubljana, în Slovenia, la Conferinţa Internaţională "Zilele TEN-T (TEN-T Days) - Conectarea Europei", organizată de Comisia Europeană, unde s-a discutat despre dezvoltarea transportului multimodal, mobilitatea inteligentă şi cooperarea cu statele din Balcanii de Vest, Turcia, Parteneriatul Estic şi sudul Mediteranei, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, ministrul Lucian Şova a participat la reuniuni la nivel înalt privind infrastructura de transport şi a avut întâlniri bilaterale cu omologii săi din Polonia şi Franţa. Discuţiile au vizat în principal teme de interes european precum pachetul de Mobilitate privind transportul rutier.

Reprezentanţii instituţiei precizează că Pachetul Comisiei Europene privind Mobilitatea include diverse iniţiative privind securitatea, taxele rutiere, concurenţa şi condiţiile de lucru ale şoferilor de camion.

Delegaţiile statelor membre UE au fost reprezentate la nivel de ministru, la invitaţia Comisarului european pentru transport, Violeta Bulc, care a condus reuniunile la nivel înalt.

Potrivit sursei citate, la conferinţa de la Ljubljana au fost invitate aproximativ 2 500 persoane, în special: miniştri responsabili de transport şi infrastructură din statele membre UE şi statele din vecinătate, autorităţi publice din statele membre, experţi, membri ai Parlamentului European, coordonatorii coridoarelor TEN-T, reprezentanţi ai Comisiei Europene, actori cheie din cadrul industriei, companii de transport, promotori de proiecte, Banca Europeană de Investiţii şi alte instituţii financiare publice şi private, investitori privaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Comunicatul ministerului Transporturilor mai precizează că "Zilele TEN-T" este un eveniment organizat de Comisia Europeană în diferite state membre, o dată la doi ani, pentru cei interesaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS