MIRCEA COŞEA, DESPRE PREŞEDINŢIA CONSILIULUI EUROPEI:"Nu vom aborda problemele europene decât într-o manieră instituţională"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Începem anul 2019 direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare (n.r. în această săptămână) vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. (...) Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă şi mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi poate chiar reuşim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenţei NATO pe flancul estic, ceea ce, cu siguranţă, ar fi bine, ar fi foarte bine pentru noi. Şi unul din obiectivele mari, foarte importante pentru mine şi în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, şi continuarea în forţă a luptei împotriva corupţiei".

Întrebat de jurnalişti cum vede colaborarea cu premierul şi cu Guvernul pe parcursul preşedinţiei noastre la UE, Iohannis a răspuns: "Pe parcursul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe teme europene voi avea grijă să avem poziţii care ne ajută să îndeplinim cu succes această Preşedinţie".

Profesorul de economie Mircea Coşea nu acordă mare importanţă faptului că deţinem preşedinţia Consiliului UE. Domnia sa ne-a explicat: "Este un lucru care se desfăşoară după un algoritm bine stabilit, foarte birocratic şi nu vor fi probleme speciale. Sunt reguli ale UE care activează de atâţia ani, iar, din punct de vedere tehnic, din informaţiile pe care le am, nu vor fi rateuri. Birocraţia şi superficialitatea care domnesc în instituţiile europene nu vor lua în considerare lucrurile de esenţă, ci cele de suprafaţă. Dacă vor fi conferinţe bine organizate, atunci vom fi lăudaţi. Problemele de fond ale Uniunii Europene nu sunt în România, ci în Germania, Italia, Marea Britanie, Franţa, care încă nu au rezolvat problema BREXIT-ului, situaţia bugetului din Italia etc. Noi nu vom aborda aceste probleme decât într-o manieră instituţională".

Profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din 1995, Mircea Coşea a fost membru al Parlamentului European în anul 2007.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS