MISIUNE ECONOMICĂ JAPONEZĂ LA BUCUREŞTI, ÎN LUNA NOIEMBRIE Magistrala M6 a metroului bucureştean, în atenţia investitorilor japonezi

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Peste 20 de companii importante din Japonia vor participa la misiunea economică de la Bucureşti, programată în luna noiembrie a acestui an, principalele zone de interes pentru investitorii japonezi fiind tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city, dar şi magistrala M6 a metroului bucureştean.

Ştefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a avut o întrevedere cu Yasukazu Irino, vice-preşedinte executiv al Japan External Trade Organization - JETRO, în cadrul căreia s-au stabilit detalii despre organizarea unei misiuni economice japoneze la Bucureşti.

Cei doi oficiali au subliniat contextul favorabil al relaţiilor bilaterale, marcat de succesul misiunii economice româneşti din Japonia, din luna mai, şi de apropierea momentului în care va intra în vigoare Acordul de Parteneriat Economic Japonia - Uniunea Europeană. 

Ministrul Oprea a prezentat noua formă a ajutorului de stat pentru marile investiţii în economia românească şi a subliniat disponibilitatea statului român pentru atragerea investitorilor în proiecte de tip PPP (parteneriat public-privat).

"Le vom prezenta partenerilor japonezi proiecte concrete, astfel încât, în noiembrie, să avem discuţii aplicate business to business", a declarat Ştefan-Radu Oprea.

Yasukazu Irino a transmis că aproximativ 20 de companii importante din Japonia vor fi prezente la misiunea economică din noiembrie, iar principalele zone de interes sunt tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city, colaborarea cu antreprenorii din indus­tria digitală şi magistrala M6 a metroului din Bucureşti. De asemenea, Yasukazu Irino a prezentat acţiunile JETRO România, care organizează delegaţii ale companiilor japoneze în toate zonele ţării, pentru a identifica oportunităţi de investiţii.

Japan External Trade Organization este o organizaţie guvernamentală japoneză, care are ca obiect de activitate promovarea comerţului şi investiţiilor reciproce dintre Japonia si restul lumii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. japonezii oare nu s-au invatat minte din imprumutul pe care ni l-au acordat si nu l-am folosit pentru aceeasi magistrala de metrou? Tot insista.

  Si nu s-au invatat minte din vizita premierului Abe in RO, cand PSD si-a daramant guvernul Tudose cu o zi inainte si Abe nu a avut cu cine sa se intalneasca si l-a dus Firea la Gradina Japoneza in Cismigiu. Supeeeer|! Cred ca nu mai vazuse Abe asa ceva. 

  Tot insista sa ne dea bani, cred ca vor si astia sa ne dicteze ce sa facem dup-aia, ca astia din UE.

  Noi nu ne vindem tara!!! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS