Gala BURSA 2018

Modificările propuse de MRP au trecut de Plen

A.M.
Comunicate de presă /

(sursa foto:Twitter)

(sursa foto:Twitter)

Modificările legislative aduse de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) Legii nr. 299/ 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni au trecut de Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 230 voturi pentru, 20 de abţineri şi 4 voturi împotrivă, conform comunicatului remis redacţiei.

Aprobarea acestui act normativ va face posibilă: detaşarea personalului MRP în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe sub forma ataşaţilor diplomatici pentru comunităţile româneşti din străinătate; acordarea de burse de studiu în vederea aprofundării cunoştinţelor de limba română şi pentru afirmarea identităţii; înfiinţarea Agenţiei pentru Cercetare, Strategie şi Sprijin pentru Diaspora, având rol de sinteză şi analiză cu privire la domeniul protecţiei drepturilor diasporei, se mai arată în comunicat.

"Prin aceste măsuri MRP îşi consolidează rolul de partener pentru orice asociaţie sau organizaţie care propune proiecte sau poate produce rezultate concrete pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor şi propune să le fie aproape românilor indiferent de locul în care trăiesc, învaţă sau locuiesc. Pe această cale ţin să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru tot sprijinul oferit şi pentru buna conlucrare în vederea materializării acestui proiect legislativ", a subliniat ministrul.

Iniţierea acestui proiect de lege este motivată atât de necesitatea armonizării dispoziţiilor legale în domeniul romanilor de pretutindeni cu situaţia actuală existentă în comunităţile româneşti, precum şi de dorinţa de eficientizare a activităţii desfăşurate la nivelul MRP. Legea urmează să fie promulgată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită