MOŢIUNEA DE CENZURĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI ESTE GATAAcuzaţii grave la adresa puterii

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică /

Partidul Naţional Liberal a finalizat textul moţiunii de cenzură pe care o va depune împotriva Guvernului Dăncilă în 20 iunie, aşa cum a anunţat preşedintele Ludovic Orban.

În textul moţiunii, liberalii acuză în primul rând politica pe care guvernarea PSD-ALDE o are faţă de pilonul 2 de pensii.

"Am ajuns astăzi să dezbatem o moţiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă ameninţă, prin miniştrii săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanţie că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajaţi fără banii de pensie!", arată documentul citat.

Liberalii acuză guvernul de politicile proaste care au dus la creşterea preţurilor de consum cu 5,2%, de creşterea ROBOR care a ajuns la aproape 3% şi de mărirea deficitului bugetar consolidat, care a ajuns la peste 6 miliarde lei. Totodată, ei acuză şi creşterea datoriei publice cu încă 24 de miliarde lei numai în ultimul an şi jumătate de guvernare PSD-ALDE.

"Nu ne-aţi lămurit dacă Guvernul va putea plăti pensiile şi salariile până la sfârşitul anului! Deşi spuneţi că aveţi bani în buget, datele publicate de Guvern demonstrează contrariul! Veniturile care vin la buget cresc pe jumătate faţă de viteza cu care cresc cheltuielile!", mai menţionează moţiunea.

Textul citat cuprinde referiri şi la lipsa banilor pentru investiţii, la cele peste 120 de modificări ale Codului Fiscal efectuate de la începutul anului 2018, după cele 260 de modificări din anul 2017, la lipsa proiectelor de infrastructură rutieră.

"Vindeţi iluzii românilor care încă aşteaptă să finalizaţi cei 60 de km promişi pentru acest an şi care sunt incerţi având în vedere termenele amânate de recepţie pentru loturile de pe Autostrada Lugoj-Deva şi Autostrada Sebeş-Turda. Aţi anunţat construirea a 350 de km până în 2020, însă sub guvernarea PSD-ALDE românii s-au ales cu numai 15 km de autostradă recepţionaţi în martie 2017!", acuză liberalii.

Ei acuză şi imixtiunea politică a guvernului în actul de justiţiei şi afirmă că sub conducerea lui Tudorel Toader "drepturile infractorilor au devenit o prioritate, iar cele ale cetăţenilor vătămaţi au fost total ignorate".

Conform textului moţiunii, "actul de guvernare a fost viciat în dauna interesului legitim al românilor, totul doar pentru a sluji unui plan ascuns, menit să le asigure protecţie în faţa legii liderilor politici marcanţi ai celor două formaţiuni politice de la guvernare, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu".

În domeniul învăţământului, liberalii acuză blocarea investiţiilor în şcoli, politizarea sistemului educaţional, subfinanţarea învăţământului, manualul unic şi editura unică, lipsa evaluării şi clasificării şcolilor doctorale de pe lângă universităţile din ţară.

În finalul textului, după ce se referă la haosul creat în domeniul sănătăţii prin aplicarea unei politici proaste de majorare salarială, autorii moţiunii acuză guvernul de politizarea întregii administraţii publice, politizare care a fost pusă în practică înainte de votarea Codului Administrativ, act normativ care va consfinţi instaurarea dictaturii din partea majorităţii parlamentare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. O nouă moțiune frecție la picior de lemn. Nici prea lungă și nici prea tehnică, să nu plictisească alegătorul, nici prea scurtă ca să nu inspire neîncredere și derizoriu. Motivele opoziției sunt reale, dar noii Groza și Dej, adică Tăriceanu și Dragnea, au majoritatea confortabilă. Și vor scăpa lichelele de încă o moțiune.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo