Muncitorii au încălcat interdicţia de a fuma la Notre-Dame

L.L.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Întreprinderea Le Bras Frères, care monta eşafodajul în jurul turlei Notre-Dame, a recunoscut şi a "regretat", ieri, faptul că unii dintre angajaţii ei au "încălcat" interdicţia de fuma pe şantier, însă a "exclus" orice legătură cu incendiul catedralei, relatează AFP.

"Efectiv, există colegi care, din când în când, au încălcat această interdicţie şi regretăm acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al întreprinderii, Marc Eskenazi, care a dat asigurări că "în niciun caz un chiştoc de ţigară nestins s-ar putea afla la originea incendiului de la Notre-Dame de Paris".

Aceşti "colegi au recunoscut în faţa poliţiştilor că au fumat", a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al Le Bras Frères a reacţionat astfel în urma unui articol publicat în ediţia de ieri de Le Canard enchaîne, care dezvăluie că anchetatori au găsit şapte chiştoace la faţa locului.

"Exista efectiv o interdicţie de a fuma pe eşafodaj", a continuat Marc Eskenazi. Însă, dacă "această interdicţie era mai mult sau mai puţin respectată", este totuşi "un pic complicat să se coboare pentru că asta ia timp", a explicat el.

Cu toate acestea, este "în afara discuţiei" ca această neglijenţă să se afle la originea incendiului, a insistat el, subliniind că "dacă cineva a încercat să aprindă un foc în şemineu, punând un chiştoc pe o grindă de stejar, nu se va întâmpla cine ştie ce".

"Oricum este exclus", a subliniat el.

Evocând pista unui incendiu provocat de motoare electrice ale ascensoarelor eşafodajului, Marc Eskenazi a subliniat că aceste motoare "nu ridicau vreo problemă".

"Oricum, ele sunt departe de turlă şi s-a stabilit că incendiul a pornit înăuntrul edificiului", a argumentat el.

"În niciun caz ei nu pot fi vinovaţi de incendiu", a continuat purtătorul de cuvânt.

Tot potrivit lui Marc Eskenazi, Direcţia regională a afacerilor culturale (DRAC) din Île-de-France a "mandatat Le Bras Frères cu lucrările de consolidare şi securizare ale catedralei".

"Cele trei frontoane ale catedralei sunt pe cale să fie consolidate şi susţinute pentru a consolida structura edificiului", iar "o prelată este folosită", a detaliat el.

În paralel, "urmează să se întreprindă lucrări în vederea scoaterii vitraliilor catedralei, iar un eşavodaj urmează să fie ridicat în jurul eşafodajului care a fost afectat de foc, pentru a-l consolida, iar într-o a doua fază pentru a-l demonta", a mai anunţat el.

Într-un e-mail datat la 18 aprilie, la trei zile după incendiu, consultat de AFP, DRAC Île-de-France a mulţumit "foarte sincer" Le Bras Frères pentru "deplinul angajament" al întreprinderii în "operaţiunile de securizare, consolidare de urgenţă şi salvare a edificiului", comandându-i aceste prestaţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. au fumat muncitorii straini care nu sunt obisnuiti sa respecte normele din tara de adoptie.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dupa cum suna si se pare Fraierii de serviciu : poate chiar concetateni ai nostri sunt cauza. Eu as paria mai degraba pe o mana criminala cointeresata...sa zicem ceva gen ce s-a intamplat la Piata din Piatra Neamt

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS