Murad vrea să afilieze hotelul Lido din Capitală lanţului hotelier Trump Hotels

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

Murad vrea să afilieze hotelul Lido din Capitală lanţului hotelier Trump Hotels

Omul de afaceri Mohammad Murad a închiriat hotelul Lido din Bucureşti, pe 15 ani, de la familia Monteoru Anghelescu, moştenitorii fostului proprietar, deposedat abuziv de către regimul comunist, şi intenţionează să-l redeschidă în toamna acestui an, potrivit unor surse din industria turismului.

Mohammad Murad intenţionează să investească în acest activ peste 5 milioane euro şi să îl afilieze la lanţul hotelier controlat de Donald Trump.

Lanţul hotelier al lui Donald Trum se numeşte Trump Hotels şi include hoteluri în New York, Las Vegas, Toronto, Panama, Vancouver, Washington, Waikiki şi Chicago, conform News.ro.

Hotelul are 119 camere, iar lucrările de renovare vor începe peste câteva săptămâni.

În 2007, Constantin Monteoru Anghelescu şi urmaşii familiei Ghika au obţinut retrocedarea hotelului Lido în calitate de urmaşi ai foştilor proprietari, astfel că fraţii Gheorghe şi Viorel Păunescu, care îl cumpăraseră de la statul român, prin Lido SA, au cerut despăgubiri în instanţă.

După privatizare, Lido SA a transmis complexul către Compania Hotelieră Intercontinental România (CHIR) SA, atunci în proprietatea fraţilor Păunescu, pentru ca în final hotelul, piscina şi terenul aferent să ajungă la firma Hotel Lido Bucureşti SRL.

În prezent, familia Adamescu deţine aproape 33% din "Intercontinental", după ce compania Astra Asigurări a cumpărat un pachet de 16,2% din acţiunile Intercontinental pentru 4,1 milioane euro, în 2011, iar, în 2008, The Nova Group (TNG), controlată de aceeaşi familie, mai cumpărase 15,7% din acţiunile Intercontinental, pentru circa 3 milioane euro.

Familia lui Dan Adamescu a cesionat, în martie 2015, societatea "Hotel Lido Bucureşti" SRL, deţinută prin intermediul "Intercontinental", către o societate din Olanda - "Savile Estate Investors" B.V., în condiţiile în care, în noiembrie 2014, "Hotel Lido Bucureşti" SRL obţinuse în instanţă despăgubiri de 31,71 milioane de lei de la statul român.

Potrivit deciziei irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, suma reprezintă valoarea contabilă a imobilului la momentul ieşirii bunului (n.r. hotelul Lido) din patrimoniul societăţii - 08.03.2007, valoare ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie de la momentul plăţii efective.

Hotelul Lido a fost inaugurat în august 1930, fiind proprietatea doctorului Constantin Angelescu Monteoru, fost ministru al învăţământului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită