MURESAN DESPRE MINISTRUL FINANŢELOR:"Teodorovici minte ca Ponta şi este incompetent ca Dăncilă"

E.M.
Politică /

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a spus astăzi că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, "minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă" şi susţine că Guvernul ar trebui să recunoască că nu a făcut nimic pentru fermierii afectaţi de pestă porcină şi să sprijine amendamentele în negocierile finale pe buget.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a postat astăzi un mesaj pe Facebook, ca reacţie la declaraţia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a spus că Guvernul României nu a făcut nico propunere de tăiere de fonduri în Consiliul Uniunii Europene pentru fermierii afectaţi de pestă, şi afirmă că Teodorovici "minte ca fostul şef Victor Ponta şi este incompetent ca actuala sa şefă, Viorica Dăncilă".

"După ce ieri am făcut public că Guvernul României a votat tăierea fondurilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, domnul Teodorovici a făcut o serie de afirmaţii neadevărate. De aceea, trebuie să îl corectez, să vă spun unde greşeşte şi unde minte: Ministrul Teodorovici spune: «România nu a propus nicio tăiere». Adevărul este: Guvernul a votat tăierea, asta am spus eu ieri, acesta este adevarul. Nu am spus că ei au propus tăierea, ci că au votat fără să clipească reducerile de fonduri. Acesta este un lucru grav în sine. Un guvern competent s-ar fi opus cu succes acestor tăieri", scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

Acesta continuă explicând că, "ca să-şi justifice incompetenţa", Eugen Teodorovici a avut "obrăznicia" de a-l acuza că nu a depus amendamentele la liniile bugetare corecte.

"Primul meu amendament este depus la linia bugetară "05.02.15.99 - alte măsuri pentru carnea de porc, carnea de pasăre, ouă, apicultură sau alte produse de origine animalăۚ'. La această linie, eu am cerut 100 de milioane de euro. Este exact linia bugetară la care, în bugetul de anul anterior, au fost alocate 60 de milioane de euro pentru combaterea pestei porcine şi a gripei aviare. Consiliul, cu votul Guvernul României, a propus zero euro la această linie bugetară", mai spus Mureşan.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS