Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Muzeul Naţional Prado sărbătoreşte 200 de ani de la inaugurare, la Bucureşti

L.A.
Cultură /

"Menina rumana"

"Menina rumana"

Anul 2019 este un an de maximă importanţă pentru cultura spaniolă, întrucât, Muzeul Naţional Prado din Madrid, principala instituţie culturală a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume, împlineşte 200 de ani de când şi-a deschis porţile publicului.

Muzeul dispune de numeroase lucrări de excepţională valoare artistică realizate de artişti precum Goya, Velazquez, Tiziano, Rubens sau Rembrandt, reuşind să atragă în fiecare an peste 3 milioane de vizitatori, se arată într-un comunicat remis astăzi, Redacţiei noastre.

Aniversarea va fi marcată printr-un proiect cultural inedit derulat de Ambasada Spaniei la Bucureşti, cu sprijinul Muzeului Naţional Prado şi în colaborare cu o serie de licee din România în cadrul cărora funcţionează secţii bilingve româno-spaniole. Proiectul a fost inaugurat săptămâna trecută la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" din Bucureşti, în prezenţa Ambasadorului Spaniei în România, E.S. Dl. Manuel Larrotcha Parada, se mai arată în comunicat.

Astfel, în liceele participante la proiect se va expune, cu sprijinul Muzeului Naţional Prado, o reproducere de mari dimensiuni a celebrei picturi "Las Meninas" (Domnişoarele de la curtea regală) realizate de pictorul Diego Velazquez. Va mai fi expusă şi o sculptură în mărime naturală, inspirată din personajele înfăţişate de Velazquez în această operă de artă, reprezentând domnişoarele de la curtea regală cunoscute sub denumirea de "meninas". Elementul de originalitate îl constituie faptul că sculptura este decorată cu motive tradiţionale româneşti. Această asociere este motivul pentru care figurinei i s-a atribuit denumirea de "Menina rumana" (Menina româncă).

Intervenţia artistică a fost realizată de colectivul de artişti urbani Sweet Damage Crew şi subliniază legătura dintre culturile celor două ţări: Spania şi România, mai informează comunicatul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS