Nasdaq şi OPCOM semnează un acord pentru implementarea unei noi tehnologii pentru piaţă

A.C
Companii /

Victor Ionescu, CEO OPCOM

Victor Ionescu, CEO OPCOM

Nasdaq şi Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale (OPCOM) au semnat un acord privind noul sistem de tehnologie pentru pieţele bursiere în baza căruia Nasdaq va furniza către OPCOM un nou motor de corelare şi o nouă tehnologie pentru decontarea/compensarea tranzacţiilor prin intermediul arhitecturii Nasdaq Financial Framework, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

OPCOM va valorifica funcţionalitatea modulară a Nasdaq Financial Framework pentru a oferi servicii suplimentare membrilor şi clienţilor săi. Acest nou acord marchează următorul capitol în colaborarea celor două companii privind tehnologia, care a început în 2005.

OPCOM este puternic angajat în a oferi cele mai bune servicii participanţilor la piaţă, şi în acest sens va continuă să fie susţinută în dezvoltarea viitoare a sistemelor de tehnologie pentru piaţa de către Nasdaq, a declarat Victor Ionescu, CEO al OPCOM.

Acesta a adăugat: "Din 2005, platforma OPCOM a funcţionat pe tehnologia Nasdaq, care a susţinut de-a lungul anilor mai multe mecanisme de piaţă implementate de OPCOM. În plus, parteneriatul dintre Nasdaq şi OPCOM a adus plus valoare pe piaţa de energie din România, în acelaşi timp contribuind la consolidarea încrederii participanţilor la piaţă şi la implementarea în mare măsură a unui nou cadru legal important în domeniul energiei. Îmbunataţirea adusă prin nouă tehnologie reprezintă un beneficiu adus acestui cadru, clienţilor noştri şi dezvoltării noastre viitoare".

James Martin, director regional, EMEA, Market Technology, Nasdaq, a susţinut: "Din punctul de vedere al infrastructurii critice pentru piaţa de energie şi de capital din România, OPCOM a demonstrat o deosebită implicare în a investi în tehnologia utilizată şi în operare. Prin utilizarea tehnologiilor de tranzacţionare şi de compensare/decontare ale Nasdaq Financial Framework, OPCOM îşi poate dezvolta şi extinde cu uşurinţă domeniul activitaţii sale şi randamentul proceselor în beneficiul clienţilor, partenerilor şi investitorilor săi. Aşteptăm cu nerăbdare să avansăm în următorul capitol al parteneriatului nostru de succes."

Tehnologiile Nasdaq pentru infrastructură pieţei, inclusiv sistemele de tranzacţionare, de evaluare a riscului în timp real, de indexare a datelor, de decontare/compensare, CŞD-uri şi pentru sisteme de supraveghere a pieţei sunt operate în cadrul a mai mult de 100 de medii de tranzacţionare, de către autorităţi de reglementare, case de compensare şi depozitari centrali de valori mobiliare din America, Europa, Asia, Australia, Africa, Orientul Mijlociu şi Caraibe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro