Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Neagu, Transelectrica: "Trebuie evaluată valoarea reală disponibilă a producţiei de energie"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Neagu, Transelectrica: "Trebuie evaluată valoarea reală disponibilă a producţiei de energie"

Trebuie evaluată valoarea reală disponibilă a capacităţilor de producţie a energiei astfel încât semnalul dat investitorilor să fie unul corect, a declarat, ieri, Carmen Neagu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica SA. Domnia sa a explicat: "În acest moment, pe baza datelor disponibile, ar părea că nu sunt necesare capacităţi noi, ceea ce nu este adevărat. În ceea ce priveşte marile proiecte, deciziile trebuie să fie suficient de rapide pentru a menţine fezabilitatea proiectului. Din experienţa de peste 25 de ani în sectorul energetic şi analizele investitorilor, se poate spune că un proiect a cărui decizie de realizare depăşeşte 10 ani devine nefezabil".

Oficialul Transelectrica SA consideră că, în contextul regional european, proiectul hidrocentralei Tarniţa se poate înscrie în investiţiile de interes comun, însă, pentru a-l promova, autorităţile trebuie să urgenteze decizia şi să coaguleze eforturile pentru structurarea celui mai bun model de afaceri.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Transelectrica sprijină investiţiile în sectorul energetic autohton, care este o zonă cu posibilităţi excelente de implementare a unor parteneriate între companii româneşti şi investitori străini. Planurile sale de dezvoltare, de peste 1 miliard de euro, sunt direct dependente de investiţiile din sectorul energetic, Transelectrica fiind pregătită să joace un rol activ în regiune.

Conducerea Transelectrica afirmă că societatea este preocupată de valorificarea potenţialului energetic al României în context european şi va realiza investiţii semnificative în sistemul de transport al energiei electrice, pentru a putea prelua şi transmite în întreaga regiune energia electrică livrată de capacităţile de producţie existente şi de orice capacităţi de producţie noi.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Daca este cum spune" Domnia sa,Carmen Neagu:Din experienţa de peste 25 de ani în sectorul energetic şi analizele investitorilor, se poate spune că un proiect a cărui decizie de realizare depăşeşte 10 ani devine nefezabil", consider ca ar trebui sistate investitiile la hidrocentrala Tarnita si cele 2 reactoare de la Cernavoda, nr.3 si nr.4.

    Aveti alta parere? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS