Negoiţă se retrage din cursa pentru şefia PSD şi îl susţine pe Dragnea

A.C.
Ziarul BURSA #Politică /

Negoiţă se retrage din cursa pentru şefia PSD şi îl susţine pe Dragnea

Actualizare 22:38

Preşedintele PSD Bucureşti Robert Negoiţă anunţă, pe pagina sa de Facebook, că nu mai candidează la şefia Partidului Social Democrat şi precizează că îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru această funcţie.

''Astăzi, colegul meu Liviu Dragnea şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD. În aceste condiţii îmi retrag intenţia de a candida pentru această funcţie. Fac parte din echipa Liviu Dragnea şi îl susţin împreună cu PSD Bucureşti în acest demers'', afirmă Negoiţă într-un mesaj video publicat pe pagina sa de socializare.

(A.C.)

-----------------

Actualizare 11:44 Ponta: "I-am zis lui Negoiţă că e riscant să zică de justiţie. Dacă mâine este rândul lui?"

Marian Oprişan: "Robert Negoiţă este candidatul PNL la conducerea PSD"

Grindeanu: "Mi se pare foarte ciudat acest anunţ"

Dragnea va face duminică un anunţ privind candidatura sa la şefia PSD

Victor Ponta a declarat că a vorbit ieri seară cu Robert Negoiţă în legătură cu anunţul candidaturii acestuia la şefia PSD şi în legătură cu criticile acestuia referitoare la problemele în justiţie ale lui Liviu Dragnea şi ale sale, şi i-a transmis că "este riscant" să facă astfel de declaraţii.

"Dacă mâine e rândul lui?" a mai declarat în această dimineaţă Ponta, aflat la şedinţa comună a Parlamentului.

Premierul a mai spus că, în locul lui Robert Negoiţă, nu ar fi zis aşa ceva. Întrebat de ce spune asta, dacă are un "feeling" că Negoiţă va avea probleme în justiţie, Ponta a răspuns că nu are niciun "feeling", dar era "mai deştept" să nu comenteze.

Ponta a mai precizat că decizia lui Negoiţă de a candida la şefia PSD arată că în partid este democraţie. "Gata cu dictatura în PSD, după cinci ani de mandat al meu", a comentat ironic Victor Ponta.

Preşedintele CJ Vrancea Marian Oprişan, liderul judeţean al social-democraţilor, a ironizat, azi, anunţul făcut de preşedintele PSD Bucureşti Robert Negoiţă de a se înscrie în cursa pentru funcţia supremă în partid: "Robert Negoiţă este candidatul PNL la conducerea PSD. Este un gânditor de dreapta, îmbrăcat în haine social-democrate".

El şi-a argumentat poziţia referitoare la Robert Negoiţă prin ''contactele avute în ultimele luni" de acesta, precum şi prin "poziţiile declarative adoptate în privinţa politicilor ce ar urma să fie implementate în România".

Ministrul Comunicaţiilor Sorin Grindeanu a declarat, azi la Palatul Parlamentului: "Mi se pare foarte ciudat acest anunţ, mai ales motivarea anunţului în care se face un atac, din punctul meu de vedere, direct la guvernare, la primul-ministru, şi mi se pare ciudat cu o săptămână înainte de o moţiune de cenzură. Lucrurile acestea cred că vor fi clarificate în perioada imediat următoare. Eu sper să nu fie jocuri în spate de alt tip. Cert este că inclusiv Robert Negoiţă a votat la Comitetul Executiv Naţional pentru rămânerea la guvernare, dar e ciudat acest anunţ", a răspuns Grindeanu unei întrebări pe această temă, conform surselor din presă.

El a precizat că Robert Negoiţă are dreptul să candideze la şefia PSD, dacă va îndeplini condiţiile stabilite în Comitetul Executiv Naţional. "Nu asta e problema, candidatura lui Robert Negoiţă la şefia PSD, problema este cea legată de ceea ce vă spuneam mai devreme, moţiunea de cenzură, şi de faptul că aceste anunţuri şi această bulversare vine exact înaintea moţiunii de cenzură", a afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă se caută o variantă pentru Victor Ponta, în cazul în care situaţia juridică nu va fi în favoarea sa, Grindeanu a răspuns negativ.

"Victor Ponta este prim-ministru şi va fi inclusiv după moţiunea de cenzură. În acest moment prim-ministrul României este Victor Ponta, are susţinerea nu doar a PSD, ci susţinerea unanimă dată în CEx, inclusiv a coaliţiei, deci lucrurile sunt cât se poate de stabile din acest punct de vedere", a susţinut Grindeanu.

Liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a precizat, azi la Palatul Parlamentului, că va face duminică un anunţ privind candidatura sa la funcţia de preşedinte al partidului.

Liviu Dragnea declara luni, la finalul Comitetului Executiv al partidului, că nu poate spune încă dacă va candida la preşedinţia PSD, dar lucrează la un program politic.

(A.C.)

------------------

Robert Negoiţă şi Liviu Dragnea s-au contrat în faţa presei

Candidaturile pentru şefia Partidului Social Democrat (PSD) au provocat, ieri, tensiuni, Robert Negoiţă şi Liviu Dragnea având un schimb de replici chiar în faţa presei, înainte ca edilul Sectorului 3 din Capitală să anunţe că se va înscrie în cursă.

Liviu Dragnea, liderul interimar al social-democraţilor i-a cerut primarului Negoiţă să explice de ce a chemat jurnaliştii în sediul partidului.

Dragnea s-a arătat vizibil deranjat de prezenţa presei la sediul PSD, în contextul în care conferinţa de presă pregătită pentru ca edilul sectorului 3 să-şi anunţe candidatura pentru scaunul de şef al PSD nu fusese anunţată oficial. Potrivit Mediafax, jurnaliştii prezenţi la sediul PSD erau ţinuţi în afara sălii de conferinţe în momentul în care Robert Negoiţă s-a întâlnit cu liderul partidului de la guvernare, acesta din urmă părăsind clădirea. Robert Negoiţă l-a întrebat pe Liviu Dragnea dacă îi poate invita pe jurnalişti în sala de conferinţe, ca să susţină o declaraţie.

"Poţi să faci ce vrei!", i-a răspuns Dragnea acestuia, afirmând că "nu ştie nimic" despre nicio conferinţă şi solicitându-i o discuţie privată.

După ce Negoiţă l-a întrebat a doua oară pe Dragnea dacă poate face o declaraţie presei, şeful interimar al PSD s-a adresat jurnaliştilor în momentul în care aceştia s-au apropiat de cei doi şi au început să fotografieze: "Ce este circul ăsta?", continuând să i se adreseze lui Robert Negoiţă pe un ton deranjat: "Te rog frumos, vreau să discut ceva cu tine, nu înţeleg ce vrei să faci".

După ce a primit acelaşi răspuns din partea primarului, respectiv că vrea să facă un anunţ, cei doi politicieni au avut o discuţie privată timp de câteva minute, în urma căreia Robert Negoiţă i-a invitat pe jurnalişti în sală, iar Dragnea a plecat de la sediul PSD.

În cadrul conferinţei, Negoiţă a dezvăluit că a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa, iar acesta din urmă nu a avut obiecţii. "Suntem colegi, ne respectăm reciproc şi competiţia nu face altceva decât să stimuleze", a continuat primarul.

Pe lângă Robert Negoiţă, la şefia PSD mai candidează senatorii Şerban Nicolae şi Daniel Savu. Congresul în care va fi ales noul lider al partidului urmează să aibă loc pe 11 octombrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită