Nicolas Maduro numeşte guvernul american "un grup de extremişti"

I.M.
Internaţional /

Nicolas Maduro (Sursă foto: Twitter)

Nicolas Maduro (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, a numit guvernul american ca fiind "un grup de extremişti" şi a dat vina pe SUA pentru criza politică din Venezuela, scrie BBC.

Într-un interviu acordat BBC, Maduro a afirmat că nu va accepta ajutoarele umanitare pentru că acestea reprezintă o modalitate pentru SUA de a motiva o intervenţie militară.

Maduro a afirmat: "Sper ca acest grup de extremişti de la Casa Albă să fie învins de opinia publică internaţională", scrie News.ro.

Vorbind la Caracas, el a declarat: "Este un război politic, al imperiului american condus de interesele extremei dreapta care se află astăzi la guvernare, ale Klu Klux Klan, care conduce Casa Albă şi doreşte să preia puterea în Venezuela".

Întrebat dacă îl consideră pe Trump un rasist, Maduro a declarat: "Da, este... în mod public şi asumat... Ei ne urăsc, ne umilesc pentru că ei cred doar în interesele lor şi în interesele Statelor Unite".

Maduro a respins ajutoarele umanitare care au ajuns în Venezuela, organizate de opoziţie. El a afirmat că Venezuela "are capacitatea de a satisface toate nevoile oamenilor" şi că nu trebuie să "cerşească de la nimeni", conform News.ro.

Maduro, care a dat vina pe sancţiunile impuse de SUA pentru problemele economice ale Venezuelei, a declarat că SUA intenţionează să creeze "o criză umanitară pentru a justifica o intervenţie militară".

"Acest lucru face parte din farsă. De aceea, cu toată demnitatea, le spunem că nu dorim firimiturile lor, mâncare toxică, resturile", a precizat Maduro.

În ceea ce priveşte organizarea de noi alegeri prezidenţiale, cerute de liderul opoziţiei Juan Guaido care s-a autoproclamat preşedinte interimar, considerând mandatul lui Maduro neconstituţional, preşedintele venezuelean a afirmat: "Care este logica pentru a repeta alegerile?".

El a adăugat că "doar 10" guverne îl susţin pe Guaido şi că acestea încearcă "să impună un guvern care nu a fost ales de nimeni".

În realitate, 30 de naţiuni şi-au arătat oficial susţinerea faţă de Juan Guaido.

"Extremiştii de la Casa Albă s-au angajat să organizeze o lovitură de stat în Venezuela", a afirmat Maduro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS