Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

NIELSEN:Reducerea TVA a dus la creşterea vânzărilor

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar /

Reducerea TVA a dus la creşterea vânzărilor

Reducerea TVA la alimente a determinat o scădere medie a preţurilor de 11% şi o creştere de 17% a numărului de produse vândute, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Nielsen.

Reprezentanţii Nielsen precizează: "Preţurile au scăzut în medie cu -11% în categoriile monitorizate de noi, retailerii împreună cu producătorii menţinându-şi promisiunea făcută consumatorillor. Rezultatele nu au întârziat să apară, cele mai dinamice categorii de produse fiind cele care au redus preţul cel mai mult. Pentru cafea, de exemplu, o reducere de preţ în medie cu 15% a produselor a dus la o creştere a volumelor cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (1-14 iunie). Alte categorii foarte dinamice au fost carnea, brânza, băuturile non-alcoolice şi snacksurile".

Numărul de produse vândute în perioada 1-14 iunie este cu 12% mai mare faţă de luna mai şi cu 17% comparativ cu iunie 2014.

Nielsen România a creat Price Monitor, un instrument special pentru monitorizarea scăderea TVA. Acesta le permite clienţilor să analizeze săptămânal, într-un timp foarte scurt modul în care sunt impactate cele mai importante 100 de produse (Food Basket) din cele mai cumpărate categorii de Food, dar şi impactul direct asupra propriilor produse şi ale competiţiei în comerţul modern.

Taxa pe valoarea adăugată a scăzut la 1 iunie de la 24% la 9% pentru alimente, băuturi nealcoolice, animale-păsări vii, seminţe-plante şi ingrediente pentru prepararea alimentelor, pe tot lanţul economic, de la producţie până la vânzarea către consumatorul final.

Potrivit mass-media, mari lanţuri de magazine ar fi majorat preţurile la diferite alimente cu până la 30%, înainte de reducerea taxei, iar premierul Victor Ponta a reacţionat, citat de Mediafax, spunând că Guvernul nu poate îngheţa preţurile la mărfurile din magazine, dar poate introduce măsuri constituţionale şi europene, precum taxe speciale foarte mari, în cazul în care comercianţii nu scad preţurile la raft după diminuarea TVA.

Marii retaileri au anunţat că vor transfera integral diferenţa clienţilor, ceea ce ar fi însemnat o scădere a preţurilor de circa 12%.

Consiliul Concurenţei a avertizat retailerii că va verifica la nivel naţional evoluţia preţurilor după reducerea cotei, pentru a vedea dacă efectul este menţinut în timp.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Cotnari
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat