Nissan îşi reduce producţia pe plan mondial cu 15%

T.I.
Companii #Auto /

Nissan îşi reduce producţia pe plan mondial cu 15%

Nissan Motor îşi va reduce cu 15% producţia globală în actualul an fiscal care se va încheia în martie 2020, renunţând la campania de expansiune promovată de fostul preşedinte Carlos Ghosn, a anunţat, astăzi, publicaţia niponă Nikkei, transmite Reuters.

Aceasta ar fi cea mai semnificativă reducere a producţiei din ultimul deceniu, în condiţiile în care producătorul auto nipon se confruntă cu vânzări slabe pe pieţele externe, inclusiv în SUA, unde şi-ar putea eficientiza operaţiunile, susţine Nikkei.

Nissan vrea să producă aproximativ 4,6 milioane de vehicule în anul fiscal 2019, a anunţat publicaţia niponă, citând planurile comunicate de furnizorii producătorului auto. Decizia va afecta câştigurile şi ar putea deteriora alianţa Nissan cu producătorul auto francez Renault SA, informează Nikkei.

Reprezentanţii Nissan au precizat că nu comentează asupra speculaţiilor.

Vineri, acţiunile Nissan înregistrau un declin de 1,2% la Bursa japoneză.

Pentru anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2020, Nissan şi-a înrăutăţit estimarea privind profitul operaţional la 450 miliarde de yeni (patru miliarde de dolari), în scădere cu 22% faţă de anul precedent. Ar fi cel mai scăzut profit al Nissan din 2013.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS