Nou apel pentru un al doilea referendum privind Brexit-ul

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Nou apel pentru un al doilea referendum privind Brexit-ul

Parlamentarul britanic David Lammy susţine ideea lansării unui nou referendum privind ieşirea ţării sale din UE (Brexit), considerând că părăsirea blocului comunitar va genera o "catastrofă economică".

Solicitarea sa nu este singulară, în ultima vreme tot mai multe voci pronunţându-se pentru un nou vot popular pe această temă.

Însă, recent, premierul britanic Theresa May a exclus organizarea unui nou referendum şi a promis să păstreze proiectul său care prevede o relaţie comercială strânsă între Marea Britanie şi UE după Brexit, în pofida opoziţiei susţinătorilor divorţului "dur" de Europa. Aceştia din urmă consideră planul lui May o abatere de la referendumul din iunie 2016, care a decis ieşirea din UE.

În iulie, Theresa May a prezentat "Cartea albă" care propune, printre altele înfiinţarea unei noi zone de liber schimb cu UE, care să aibă la bază un set de reguli comune pentru bunuri şi sectorul agroalimentar.

Nefiind de acord cu poziţia premierului, ministrul de externe Boris John-son şi cel pentru Brexit, David Davis au demisionat.

De menţionat că Theresa May preferă absenţa unui acord cu UE decât să facă concesii Bruxellesului.

"Vom fi pregătiţi pentru lipsa unui acord, dacă va trebui", a spus premierul britanic care a exclus organizarea unui al doilea referendum privind ieşirea din UE. În opinia sa, să pună din nou această problemă ar fi "o gravă trădare" a democraţiei din ţara sa.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sa voteze până ce iese bine!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS