Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

NOUL COMISAR AL ONU PENTRU DREPTURILE OMULUI: Politicile dure privind migranţii produc ''suferinţă şi haos''

V.D.
Internaţional /

Michelle Bachelet (Sursa foto: Twitter)

Michelle Bachelet (Sursa foto: Twitter)

Eforturile guvernelor de a-i respinge pe străini nu rezolvă criza migraţiei şi nu fac decât să cauzeze ostilitate, a declarat luni noul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, potrivit dpa.

"Este în interesul fiecărui stat să adopte politici migraţioniste care se bazează pe realitate, nu pe panică", a spus luni Michelle Bachelet, fostă preşedintă a Chile, la Consiliul ONU pentru drepturile omului la Geneva, în primul său discurs de la preluarea funcţiei la 1 septembrie.

În calitatea de nou comisar al ONU pentru drepturile omului, ea a criticat construcţia de ziduri la frontiere, separarea familiilor de migranţi şi instigarea la ură împotriva migranţilor.

"Astfel de politici nu oferă nimănui soluţii pe termen-lung - ci doar mai multă ostilitate, mizerie, suferinţă şi haos", a spus Michelle Bachelet.

Deşi nu a oferit exemple concrete în discursul rostit, o variantă mai lungă a intervenţiei sale, care a fost trimisă Consiliului, evidenţiază ţări precum SUA, Ungaria şi Italia.

La 1 septembrie, Michelle Bachelet a preluat această funcţia de la diplomatul iordanian la ONU Zeid Ra'ad Al Hussein, care a rămas cunoscut pentru abordarea sa dură faţă de unele dintre aceste ţări.

Michelle Bachelet a optat luni pentru un ton mai puţin combativ, transmiţând Consiliului că se va lupta pentru drepturile omului, dar că va asculta în acelaşi timp şi guvernele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS