Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Noul contract de administrare a Fondului Proprietatea, aprobat de ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

AGA hotărâse comisioane suplimentare pentru distribuţiile către acţionari 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri contractul de administrare a Fondului Proprietatea (FP) de către Franklin Templeton, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Consiliul ASF a aprobat solicitarea Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom - Sucursala Bucureşti (FTIML) de avizare a modificărilor intervenite în documentele avute în vedere la momentul înregistrării SC Fondul Proprietatea SA, respectiv contractul de administrare a investiţiilor", conform comunicatului citat.

Din comunicat, nu reiese că Autoritatea ar fi operat modificări pe solicitarea FT.

Noul contract de administrare, votat de acţionarii Fondului Proprietatea în aprilie 2014, prevede un comision de administrare de 0,6% din capitalizarea bursieră a Fondului, faţă de 0,479% anterior. Contractul prevede şi un comision suplimentar pentru Franklin Templeton, de 2% din distribuţiile totale realizate (cu excepţia dividendelor) până pe 31 octombrie 2015 şi, respectiv, de 1% din distribuţiile totale (cu excepţia dividendelor) efectuate după data de 1 noiembrie 2015.

La finalul lui 2013, Franklin Templeton a obţinut un nou mandat de administrare a FP, de doi ani, cu condiţii clare de performanţă, referitoare la reducerea discountului dintre preţ şi valoarea activului net.

În mandatul precedent, Fondul a ajuns chiar să se judece cu ASF, pentru că predecesoarea sa, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), nu a aprobat comisioane suplimentare pentru manager pentru accelerarea vânzărilor din portofoliu.

CNVM a anunţat, în ianuarie 2013, la nouă luni după AGA de la Fondul Proprietatea, că a decis să nu avizeze modificările aduse contractului de administrare (Anexa 2 din contract) prin decizia AGA din aprilie 2012. Atunci, acţionarii Fondului au aprobat propunerea celui mai mare acţionar, fondul american de hedging Elliott Associates, de vânzare de active, pentru ca apoi banii obţinuţi să fie distribuiţi investitorilor, precum şi un onorariu suplimentar pentru Franklin Templeton.

La începutul anului, Greg Konieczny, managerul FP, a spus că acţiunile corporative planificate pentru acest an includ al cincilea program de răscumpărări, o distribuţie în numerar în valoare de 0,05 lei pe acţiune la finalul lunii iunie, precum şi listarea secundară a Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori de la Londra.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS