Numărul insolvenţelor a scăzut cu 20%, în primul trimestru

Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa /

Numărul societăţilor comerciale intrate în insolvenţă a scăzut, în primul trimestru al anului în curs, la 2.304, cu 20% sub nivelul din perioada similară din 2015, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Pe primul loc în top este Capitala, cu 495 firme, în coborâre cu 14%, urmată de judeţul Ialomiţa, cu 193 de companii intrate în insolvenţă.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate în judeţele Mureş (-63%), Maramureş (-59%) şi Mehedinţi (-51%), rate importante fiind înregistrate şi în Brăila, Caraş Severin, Călăraşi şi Suceava. În schimb, în Vâlcea, numărul insolvenţelor a crescut cu 71%, dar tot pe plus au încheiat trimestrul şi Arad, Botoşani, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Sălaj, Teleorman şi Vrancea.

Pe domenii de activitate, cele mai mari reduceri ale insolvenţelor s-au remarcat în industria extractivă şi în sectorul sanitar, unde nu s-a raportat nicio insolvenţă, dar şi în hoteluri şi restaurante (-68%), agricultură (-58%), transport şi depozitare (-47%), imobiliare (-42%) şi comerţ (-39%), conform ONRC, citat de Mediafax.

Anul trecut, numărul societăţilor intrate în insolvenţă a scăzut cu 50,3% faţă de 2014, până la 10.269, în timp ce 113.167 de firme noi au fost înfiinţate, în creştere cu 11,3%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS