O nouă grevă la Ryanair în Germania

Teona Tomoiagă
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Piloţii şi însoţitorii de bord ai Ryanair din Germania sunt în grevă astăzi, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarizare, ameninţând cu declanşarea unor noi mişcări de protest, transmite Agerpres.

Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, a informat că va fi nevoie de timp până la finalizarea unor acorduri cu sindicatele şi, chiar dacă nu ar fi de acord cu grevele, este decis să se acomodeze cu acestea pentru a proteja modelul de afaceri al companiei aeriene low-cost.

Mişcările de protest din Germania au avut un efect nesemnificativ asupra operaţiunilor totale, ceea ce a dus astăzi la o creştere modestă cu 0,6% a acţiunilor Ryanair, după scăderea de ieri.

Ryanair a anunţat ieri că va anula astăzi 150 dintre cele 400 de curse aeriene din şi spre Germania, din cauza grevei comune a piloţilor şi însoţitorilor de bord, şi a avertizat că astfel de iniţiative "ilegale" vor duce la concedieri dacă vor fi continuate.

Sindicatul piloţilor germani Vereinigung Cockpit (VC) a cerut Ryanair să fie de acord cu medierea în disputa privind salariile şi condiţiile de muncă, dar încă nu s-a ajuns la un acord în acest sens, ameninţând că va declanşa noi mişcări de protest dacă operatorul aerian nu va înainta o ofertă mai bună.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS