Obligaţiuni de 100 de milioane de euro

G.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Obligaţiuni de 100 de milioane de euro

Pentru finanţarea deficitului bugetar de stat şi refinanţarea datoriei publice, Ministerul Finanţelor a organizat, ieri, la sediul Băncii Naţionale a României, licitaţia privind o emisiune de obligaţiuni de stat cu cupon denominate în euro. Valoarea nominală totală pe care statul doreşte să o atragă la bugetul public este de 100.000.000 euro, în timp ce valoarea nominală individuală a unei obligaţiuni, înainte de licitaţie, a fost stabilită la 5000 de euro. Obligaţiunile respective vor fi emise vineri, 27 iulie, iar data scadenţei este 26 februarie 2021. Rata dobânzii este de 1,25%.

Obligaţiunile au fost cumpărate, la licitaţie, de dealerii primari care au transmis oferte atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor, persoane fizice şi juridice.

În funcţie de necesităţile de finanţare şi/sau de nivelul rezultat în urma randamentului licitaţiei, Ministerul Finanţelor Publice şi-a rezervat dreptul ca suma împrumutată aferentă unei serii să fie majorată, micşorată sau anulată.

Plata obligaţiunilor achiziţionate ieri la licitaţia de la BNR se va efectua la data emisiunii lor, adică mâine, până la ora 15:00.

Noua emisiune de obligaţiuni a fost lansată în contextul în care, în urmă cu trei zile prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat bilanţul celor şase luni de guvernare, în care a menţionat o creştere pe primul semestru cu 12% a veniturilor bugetare, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fără însă a specifica totalul cheltuielilor bugetare înregistrate în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS