Gala BURSA 2018

Obligaţiuni de 100 de milioane de euro

G.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Obligaţiuni de 100 de milioane de euro

Pentru finanţarea deficitului bugetar de stat şi refinanţarea datoriei publice, Ministerul Finanţelor a organizat, ieri, la sediul Băncii Naţionale a României, licitaţia privind o emisiune de obligaţiuni de stat cu cupon denominate în euro. Valoarea nominală totală pe care statul doreşte să o atragă la bugetul public este de 100.000.000 euro, în timp ce valoarea nominală individuală a unei obligaţiuni, înainte de licitaţie, a fost stabilită la 5000 de euro. Obligaţiunile respective vor fi emise vineri, 27 iulie, iar data scadenţei este 26 februarie 2021. Rata dobânzii este de 1,25%.

Obligaţiunile au fost cumpărate, la licitaţie, de dealerii primari care au transmis oferte atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor, persoane fizice şi juridice.

În funcţie de necesităţile de finanţare şi/sau de nivelul rezultat în urma randamentului licitaţiei, Ministerul Finanţelor Publice şi-a rezervat dreptul ca suma împrumutată aferentă unei serii să fie majorată, micşorată sau anulată.

Plata obligaţiunilor achiziţionate ieri la licitaţia de la BNR se va efectua la data emisiunii lor, adică mâine, până la ora 15:00.

Noua emisiune de obligaţiuni a fost lansată în contextul în care, în urmă cu trei zile prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat bilanţul celor şase luni de guvernare, în care a menţionat o creştere pe primul semestru cu 12% a veniturilor bugetare, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fără însă a specifica totalul cheltuielilor bugetare înregistrate în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită