OFERTĂ APROBATĂ DE INSTANŢĂPreşedintele "Sears" preia retailerul falit

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preşedintele "Sears" preia retailerul falit

O instanţă din SUA a aprobat, săptămâna trecută, oferta de aproximativ 5,2 miliarde de dolari lansată în ianuarie de preşedintele "Sears Holdings" Corp., Eddie Lampert, pentru preluarea lanţului american de magazine aflat în procedură de faliment, ceea ce va permite ca retailerul cu o istorie de 126 de ani să îşi continue activitatea şi să păstreze cele 45.000 de locuri de muncă.

Judecătorul Robert Drain a aprobat vânzarea după o audiere care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile. Acesta a respins obiecţiile, inclusiv pe cele provenite de la mai mulţi creditori care susţineau că procesul de vânzare a "Sears" este nedrept pentru ei. Aceştia doreau lichidarea companiei.

Lampert are acum şansa să încerce să redreseze retailerul care, odinioară, a fost cel mai mare din SUA.

Lampert a fost singurul ofertant pentru "Sears", prin fondul său de investiţii "ESL Investments" Inc. Oferta sa prevede păstrarea a 425 de magazine din lanţ.

Termenii vânzării permit continuarea unor litigii împotriva lui Lampert şi a ESL. Potrivit ESL, propunerea sa de preluare este cea mai bună cale de urmat pentru "Sears" şi numeroasele comunităţi din Statele Unite unde funcţionează magazinele "Sears" şi "Kmart" ("Sears" operează şi lanţul de distribuţie cu dis­count "Kmart").

Lampert a demisionat din funcţia de CEO în 15 octombrie 2018, la momentul la care "Sears" a solicitat plasarea sub protecţia Legii falimentului, însă a rămas preşedintele retailerului, respectiv cel mai mare acţionar şi creditor.

Plasarea "Sears" sub protecţia Legii falimentului a venit după un deceniu de scăderi ale veniturilor companiei şi închiderea a sute de magazine, în condiţiile în care aceasta nu a reuşit să se reinventeze în contextul competiţiei cu lanţul "Walmart" Inc., dar şi cu gigantul vânzărilor online "Amazon.com" Inc.

În august anul trecut, compania avea 506 magazine "Sears" şi 360 "Kmart" (cu discount).

Eddie Lampert a creat "Sears" în forma sa actuală în 2005, după ce a cumpărat magazinul pe 11 miliarde de dolari şi l-a unit cu retailerul cu discount "Kmart".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS