OFICIAL MAE, DESPRE RAPORTUL DE ŢARĂ:"Autorităţile române şi Comisia Europeană se raportează la date diferite"

V.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Autorităţile de la Bucureşti şi Comisia Europeană se raportează la date diferite în ceea ce priveşte Raportul de ţară al Executivului european pentru România, a declarat, ieri, Cristian Winzer, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Domnia sa a declarat într-o conferinţă cu tema Raportului de ţară, 2018: "În februarie, România a folosit oportunitatea de a transmite observaţii cu privire la un proiect al Raportului de ţară. Am observat că ne raportăm la date diferite faţă de cele care sunt sau au fost utilizate de Comisie. Fac referire în mod expres la domeniul achiziţiilor publice, administrării fiscale şi la fluxul de investiţii străine directe", a spus Winzer, menţionând că aceste inadvertenţe pot fi conciliate printr-un dialog constant.

"Există o serie de aprecieri în cadrul Raportului, care ar trebui să aibă la bază argumente obiective. Din perspectiva Ministerului Afacerilor Externe, vom continua să impulsionăm instituţiile naţionale cu responsabilităţi pe fond. Raportul de ţară reprezintă un instrument de lucru util. Apreciem eforturile Comisiei în direcţia elaborării documentului", a mai declarat oficialul MAE.

Contactaţi, reprezentanţii Comisiei Europene la Bucureşti nu ne-au transmis, până la închiderea ediţiei, opinia lor privind situaţia adusă în atenţie de domnul Cristian Winzer.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită