Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

OLT: Recoltele de porumb şi floarea-soarelui pe producţie medie

A.M.
Miscellanea /

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Recoltele de porumb şi floarea-soarelui din acest an, în judeţul Olt, unde până acum sunt producţii medii de 3.000 de kilograme de seminţe pe hectar la floarea soarelui şi 8.000 de kilograme de boabe pe hectar la porumb, sunt similare celor din anul trecut, când fermierii au considerat că au avut un randament bun, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu.

"Avem producţii apropiate celor de anul trecut, cu o uşoară creştere faţă de 2017 la porumb, calitatea recoltelor este bună. Este o producţie medie de opt tone la hectar la porumb şi de trei tone la hectar la floarea soarelui. Campania de recoltare a început puţin mai devreme faţă de anul trecut şi fermierii au început şi semănatul la rapiţă", a spus Dragoş Drăghicescu.

El a menţionat că până în prezent floarea soarelui a fost recoltată de pe 23.300 hectare din suprafaţa totală de 65.000 de hectare, iar porumbul a fost recoltat pe o suprafaţă de 17.300 hectare din suprafaţă totală de 91.350 hectare, transmite şi Agerpres.

Potrivit surselor citate, Drăghicescu a precizat că în această perioadă fermierii din judeţ înfiinţează culturile de rapiţă, fiind semănate cu rapiţă până acum 16.00 de hectare iar suprafaţa totală pe care fermierii au anunţat că vor semăna rapiţă este de 29.000 hectare.

În anul 2017, producţia medie de porumb boabe la hectar a fost de 6.400 kilograme, iar la floarea soarelui producţia medie la hectar a fost de 3.460 de kilograme.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce fac cu porumbul?

    Îl trimit in țara de origine? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS