GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
BURSA 11.01.2017

D.N.
 
mărește imaginea
     Elevii din Capitală au începând cu 2017 un nou idol. Nu e vorba de o vedetă pop-rock sau de un actor celebru, ci de un politician. Pare greu de crezut, dar lucrurile stau chiar așa. Un val de entuziasm a reușit să provoace Primarul General al Capitalei cu doar două anunțuri legate de prelungirea vacanței elevilor. Zeci de mii de mesaje au invadat internetul, au fost create evenimente, s-au propus mintinguri de susținere a Gabrielei Firea, iar rețelele de socializare sunt pline de promisiuni din partea minorilor (care teoretic nu ar trebui să aibă acces la ele, dar asta e o altă discuție) legate de votul lor când vor ajunge majori și de discuții în contradictoriu cu părinții care nu sunt de acord cu prelungirea vacanței.
     În spatele glumelor, ironiilor sau ale tendinței de a imita este evident că Gabriela Firea este unul dintre puținii politicieni autohtoni cunoscuți de către generația tânără. Spre nedumerirea colegilor de scenă politică nu a fost nevoie de multe promisiuni prealabile și nici de deblocarea unor sume mari de bani pentru a atinge acest vârf de popularitate. Au fost suficiente cinci zile în plus de vacanță și crearea speranței că la fiecare ninsoare sau la un vânt mai tare școlile vor fi închise. "Oprescu ne dădea și el câte o zi liberă când era viscol, dar pe lângă Firea e pistol cu apă. Actualul primar e deja la alt nivel, avem speranțe mari și o rugăm să nu uite că nici cu canicula nu ne împăcăm foarte bine", a postat pe contul său de facebook, Vlad, elev la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Ideea este de reținut, până acum școlile nu au fost închise niciodată din cauza caniculei, care mai nou se manifestă și în luna iunie, când elevii încă nu sunt în vacanță.
     Încă două viscole și Liviu Dragnea își poate lua adio de la șefia PSD, iar Iohannis de la viitoarele alegeri prezidențiale sau dacă mai ninge de trei ori facem marea unire, unim vacanța de Crăciun cu aceea de Paște, sunt două dintre glumele care circulă pe internet.
     Anunțul postat pe pagina oficială de Facebook a Gabrielei Firea, legat de prelungirea vacanței cu o săptămână, a strâns în primele 11 ore, peste 9000 de aprecieri, 920 de comentarii (majoritatea laudative și venite din partea unor tineri) și 1200 de distribuiri. "Mulțumim mult! Ne-ați scăpat de teza la română!", "Am auzit la meteo că prin sud va fi urgie mare până la începutul lui martie, deci vă dorim vacanță plăcută", "Doamnă Firea pe viitor să candidați la președinție cred ca o sa faceți lucruri grozave o să vă votez fără nici un regret", "Își asigură votanții încă de pe acum pentru următorul mandat, i-a câștigat pe ăștia de 16, 17 ani, cand i se va termina mandatul puștii vor avea drept de vot". Există și câteva intervenții ale unor părinți nemulțumiți, dar acestea sunt îngropate sub "troienele" de laude. Nebănuite sunt căile politicii, uneori un viscol bine gestionat poate rezolva problema absenteismului la vot în rândul tinerilor. Important este ca, în pană de inspirație, unui politician de la putere să nu-i treacă prin cap să le ceară tinerilor să pună mâna pe lopeți și să deszăpezească drumul către școală. Au și glumele o limită! 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 11.01.2017, ora 00:09)  
 Articolul este o exagerare.... "la fiecare ninsoare sau vânt mai tare"....
 
 Autorule, vineri a fost cod roșu iar câteva sute de metri de mers pe jos au fost crâncene. Luni trotuarele nu erau curățate. Abia azi, marți, s-a putut circula în oraș pe jos - după cum toată lumea știe, școlarii nu au carnet și nici mașină (autorule, când ai folosit ultima oară un mijloc de transport în comun?). Firea a spus deja de ieri că decizia de a amâna școala s-a bazat pe furtuna ce tocmai s-a declanșat din nou în această seară deoarece nu avea sens (discutabil) să reînceapă școala joi sau vineri.
 
 Dacă cineva contestă închiderea școlilor de luni și marți, atunci acea persoană nu este sănătoasă la cap... chiar dacă scrie în Bursa. O să vedem mâine dacă meteorologii au dreptate despre miercuri.


 
  1.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 08:02)
 
 Sper ca DN inghite zapada in dimineata asta. Este juma de metru in parcari si niste dementi incearca sa iasa.
 
 Firea a avut dreptate.


 
  1.2.   Nu inchiderea scolilor capitalei este solutia!  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Axa , in data de 11.01.2017, ora 08:05)
 
 Cristi C esti fie partinitor - angajat politic, fie neinformat. Solutia ar fi ca primarii sa faca ceeace trebuie pentru buna functionare a capitalei si sa nu mai caute popularitate ieftina in randul tinerei generatii. Toate institutiile, de la cresa si gradinita, ar trebui sa functioneze normal, iar administratia sa actioneze, nu sa anunte cu zile inainte inchiderea capitalei. Ce ar tb sa faca parintii cu acei copii de cresa si gradinita care nu pot ramane singuri acasa, Intra toti in vacanta de iarna, nu?
 Oricum prezenta prescolarilor nu este obligatorie, asa ca cei care au alternative le pot folosi in aceasta perioada, fara a fi obligati insa sa-si ia concediu fortat.


 
  1.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 08:11)
 
 Cristi, comentariul tau e o exagerare.


 
  1.4.   @Axa  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 08:25)
 
 Numai propaganda securistă putea scorni mizeria popularității ieftine.


 
  1.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 08:28)
 
 Voi nu vedeți ca ăștia nu fac nimic, doar închid...șosele, scoli, aeroporturi.


 
  1.6.   Sa circuli bine azi in capitala patriei  (răspuns la opinia nr. 1.4 )
    (mesaj trimis de Axa , in data de 11.01.2017, ora 08:41)
 
 Mesaj de la Firea&co


 
  1.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 08:47)
 
 Sunt părtinitor? Tu ești capabil să vezi realitatea de pe geam? Nu, și nici omuleții la care mă uit în parcare. Se luptă cu mormanele de zăpadă ... este adevărat că sunt doar 2-3 din vreo 20 de mașini. Restul rămân acasă sau iau alte mijloace de transport. Eu rămân acasă. Nu am nevoie să dau 40+ de cm de zăpadă din parcare.
 
 Da, soluția părinților este să își ia concediu. Problema nu este legată de drumurile principale. Acolo este simplu. A ajunge cu mașina acolo de pe străduțe este o nebunie. A merge pe trotuar acum este deja prea mult.


 
  1.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.3 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 08:54)
 
 Comentariul tau arata o neintelegere crasa a situatiei. Mai bine taceai.


 
  1.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 09:07)
 
 Axa, esti un postac securist sau liberal ... acelasi drac. Cata nesimtire sa aiba cineva care sa scrie asa tampenii!!!:))))))) Solutia este ca postaci ca tine sa fie trimisi la lopata sa dea zapada de pe trotuare ... sa scape internetul de specimene ca voi.


 
  1.10.   Ma confunzi cu tine si nu e ok.  (răspuns la opinia nr. 1.9 )
    (mesaj trimis de Axa , in data de 11.01.2017, ora 09:35)
 
 Oricum, te cunosti autoapreciezi just.


 
  1.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 09:58)
 
 Ghinion! La computergames mai primiți bani de la Securitate?


 
  1.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.10 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 10:17)
 
 Recunoaste ca ai gresit si atunci nu vei mai fi numit postac securist. Altfel, ai toate semnalmentele unui postac platit care minte sfidand realitatea care se vede pe geam ... cu nesimtire.


 
  1.13.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.12 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 10:29)
 
 E moderator pe computergames. În momente grele se activează toate clusterele securiste on-line să măcăne concomitent pe aceeași temă.


 
  1.14.   Ai circumstante atenuante, cum sa ma supar pe tine  (răspuns la opinia nr. 1.12 )
    (mesaj trimis de Axa , in data de 11.01.2017, ora 13:14)
 
 Nu esti decat o jivina bolsevica, fara nume, fara coloana, dar cu tupeu cat cuprinde.
 In cazul tau nesimtirea ar fi un nonsens, primatele nu pot fi invinuite de asa ceva.
 De ce crezi tu ca nu a circulat azi 185, de bine ce si-au facut treaba cei care ar fi in stare sa ne dea concediu la toti?
 Oricum, notiunea de concediu e improprie asistatilor social. Voi puteti dormi linistiti.


 
  1.15.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.9 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 13:55)
 
 Hai noroc PAVEL LUCIAN VASILE. Cum merge deszapezirea in Iasi? Aud ca pe voi astia asistatii social va scoate cu forta la lopata ca altfel nu va mai primeste la cantina sociala si din salarul de postac GCCC nu-ti scoti nici de 2 mese pe zi, asa ca dai zapada pana ti se albeste parul :))))


 
  1.16.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.15 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 14:00)
 
 Andrei Vacaru, pensionar la 40 de ani, declara la fisc venituri anuale de 5000 de lei pe agentia lui imobiliara, fara angajati, in timp ce declara public, din gura, venituri de 30 000 euro pe an.


 
  1.17.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.16 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 16:45)
 
 Lasa-l tu pe Vacaru spune tu, iti declari salariul de POSTAC primit de la speculantii imobiliari din spatele Grupului Clientilor cu Credite in CHF? Din surse sigure iti spun ca NU! Asa ca esti un evazionist curatator de podele pe la laboratorul de chimie de la Gheorghita Asachi si esti si restantier la camera de camin de 7,34mp cu closet in capatul culoarului :))))


 
  1.18.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 18:31)
 
 "soluția părinților este să își ia concediu"?? HAHAHAHAHAHA!!!! Ia intreaba-i pe patroni ce parere au de ideea asta!!!


 
  1.19.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.14 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 19:32)
 
 Minti [Fragment eliminat, conform regulamentului.]. Cursa 185 nu a fost intrerupta. Jivina penibila.


 
  1.20.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.18 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 19:34)
 
 Acela nu este patron, este stapan de sclav si esti liber sa iti dai demisia.


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2017, ora 08:19)  
 Firea a decis evitarea haosului în capitală.
 Unde-i retorica "nimeni nu face nimic"?


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de liviu în data de 11.01.2017, ora 08:25)  
 Firea a zis sa rămâneți azi acasă! Nu stiu daca s-a referit si la postaci. Cu elevii a avut dreptate... știa ca nu va face absolut nimic sa deszăpezească. Nu ai mereu noroc sa ningă vineri seara!!!!


 
  3.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 08:52)
 
 Băi postacule.... până și ambasadorul UK, Paul Brummell, a apreciat deszăpezirea din București de pe străzile principale. A postat așa: "cleared impressively quickly", sâmbătă.
 
 Hai la lopată și dă zăpada ... nu mai posta ca miticul.


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de Cristi C în data de 11.01.2017, ora 09:25)  
 În capitală, meteorologii spun că de la 29 cm strat de zăpadă aseară la ora 20, erau peste 60 de cm la ora 8.... și continuă să ningă.
 
 Firea a avut dreptate.


 
  4.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 09:34)
 
 Pentru liberele de luni si marți, când s-a putut circula si nici gerul nu a fost unul extraordinar?


 
  4.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 10:05)
 
 macar sa ai atata bun simt si cand abordezi problema creditelor in CHF. vad ca la alte subiecte nu esti asa aberant


 
  4.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.1 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 10:11)
 
 Luni, cu excepția carosabilului, nu se putea circula pe trotuar. În fapt, se putea circula prin București tocmai pentru că școlile erau închise. Dacă erau deschise, traficul s-ar fi dublat/triplat și nu mai vorbeai tu acum aberații. Marți s-au folosit scule pentru curățarea trotuarelor și am putut merge pe jos prin oraș. Miercuri ar fi fost o zi bună de redeschidere a școlilor dacă nu ar fi fost viscolul de peste noapte.


 
  4.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.2 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 10:14)
 
 Deși pot greși și eu, în problema creditelor CHF am avut o părere de bun-simț. Dacă nu ai avea credit CHF, ai putea fi obiectiv când îmi apreciezi părerea... pe care nu o mai reiau că nu este subiectul articolului.


 
  4.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.4 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 11:12)
 
 atunci poate ar trebui sa ai un credit in CHF ca sa intelegi. nu e de bun simt sa nu ai solidaritate fata de oameni in nevoie si sa sustii partea celui tare. esti de stanga in plitica, dar in economie sustii un liberalism cretin. ori trebuie sa-ti pui la punct sistemul de valori si sa fii consustent cu tine insuti, ori sunteti 2 persoane diferite care ofera servicii pro-Firea si pro-banci, la comanda.


 
  4.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.5 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 11:39)
 
 Dle/dna, ești în profundă necunoaștere a poziției mele față de problema creditelor CHF. Una dintre soluțiile propuse de mine a fost ca eu (noi) să vă suportăm greșeala din contractul de credit și să beneficiați de solidaritatea societății. În aceste condiții, a mă acuza de lipsă de bun-simț este cel puțin bizar.
 
 Nu sunt pro-bănci. Vrei să caut mesajul de acum câteva luni în care am criticat Bancpost pentru un comision abuziv de cont dormant și după care mi-am retras economiile de la ei a doua zi? Dar cel în care dezvăluiam manevrele valutiste ale Creditbank în cazul creditelor CHF? Eu nu privesc lucrurile prin dogme simpliste politice. Mi-a mai spus cineva pe aici că nu înțelege amestecul de opinii. Acum vii și tu cu asta.


 
  4.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 12:04)
 
  greseala din contractul de credit este SI a bancii. si daca ma gandesc mai bine, nu as caracteriza-o drept greseala, ci un act care se duce catre penal.
 cat priveste comentariile anetrioare, nu de putine ori i-ati jignit grosolan (inclusiv pe mine) pe ce numiti dvs "postaci CHF". eronat. daca ne-am intalni fata in fata nu cred ca ati mai avea acceasi inclinare in a jigni oamenii atat de usor cum o faceti online. din pozitiile dvs exprimate aici, am retinut doar inflacarea impotriva celor cu credite in CHF. daca a fost ceva mai mult si poate demn, asta nu a iesit la iveala:(


 
  4.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 12:13)
 
 Cristi C spune adevărul. El este socialist neocolonialist. Sustine sprijinirea bancilor cu banii contribuabililor.
 Altfel spus, bancherii pot fi legati la ochi in timpul programului, sa acorde credite pentru orice, oricui, iar noi, contribuabilii, sa acoperim toate gaurile facute de bancheri, chipurile pentru a-i ajuta pe debitori.


 
  4.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.7 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 13:37)
 
 Înflăcărarea era împotriva armatei de comentatori care mințeau iar printre ei erau și avocați cu un interes material evident iar jignirile erau reciproce (și de multe ori ca ripostă la insultele unui "intelectual" Pavel Lucian Vasile). La un moment dat am improvizat o listă. Cred că pe primul loc se afla acest punct:
 
 ----------
  (mesaj trimis de Cristi C , in data de 06.05.2016, ora 02:12)
  Iar dacă vrei o soluție, ea este solidaritatea societății.
 
  A încălcat o bancă vreo reglementare existentă? Cam NU. Toate tâmpeniile de motivații judecătorești se folosesc de cunoașterea viitorului pentru a imputa gestionarea proastă a trecutului. Este total INACCEPTABIL.
 
  Soluția este solidaritatea socială. Câți datornici în nevoie sunt? 10 mii. Germania a impus o taxă de solidaritate când s-a unificat cu Estul. Se impune un 0.5% la salariu sau, nedeductibil, la profit, timp de 2-3 ani....
 ----------
 
 Iar referitor la greșeală părților în cazul CHF, am spus:
 ----------
  10.19. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.17 )
  (mesaj trimis de Cristi C , in data de 24.09.2016, ora 18:03)
 
  Solidaritatea respectivă recunoaște faptul că sistemul a dat greș. Iar prin sistem mă refer la presupunerile frumoase ale beneficiilor libertății capitalului, a schimbului valutar oricând, oricum, a depozitelor și creditelor în orice monedă ... A greșit inclusiv BNR (deci statul), a greșit și Parlamentul (deci tot statul), au greșit mult și băncile, au greșit și mai mult debitorii.
 
  Repet încă o dată, în SUA, multe credite au fost "predatory lending", semnături în alb, ilegalități cât carul și penale. Nu este cazul la noi. La noi este un caz tipic de eșec al libertății capitalismului. Acesta este motivul pentru care găsesc responsabilitatea colectivă mai nimerită.
 
  Abordarea este echitabilă deoarece vina este colectivă. Dacă vrei, o putem rafina. Nu va fi impozit global ci o taxă pe tranzacții imobiliare. Putem pune și o taxă pe tranzacții financiare speculative (mai mici de 6 luni, un an). Ca de exemplu, 0.2% aplicat la principalul unei tranzacții forex.
 
  Pentru că nici tu, 10.20, nici alții, nu pricepeți ce vreau să spun prin rezolvare etică, justă, echitabilă. Statul este obișnuit să rezolve probleme cu toporul: grosolan, primitiv (poate pentru că cei care lucrează pentru stat, inclusiv parlamentarii, sunt așa).
 ----------


 
  4.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.9 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 14:05)
 
 Pseudointelectualul Pavel mananca zacusca la ora asta.
 Important este faptul ca tu, angajat BNR, vrei ca noi sa acoperim toate gaurile facute de bancheri.
 Solidaritatea sociala nu inseamna ca statul sa gireze schemele piramidale ale bancilor.
 Solidaritate sociala nu inseamna interzicerea falimentului persoanelor fizice pentru indestularea bancilor.
 Capitalism fara faliment si capitalism implementat de comunisti precum Isarescu nu exista decat in Romania.
 Poti sa vorbesti de Pavel cat doresti, tot niste loaze comuniste ramaneti. :)))))))


 
  4.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.10 )
    (mesaj trimis de Cristi C , in data de 11.01.2017, ora 14:27)
 
 Falimentul personal era pe locul #2 în listă. Dezavantajul lui este că lasă debitorul într-o listă neagră pe mulți ani (cel puțin așa se întâmplă în țările unde există schema). Adio mașină în leasing, adio TV în rate la magazin, adio casă fără banii jos, în pungă.
 
 Capitalism fără recunoașterea legilor private (a contractelor) nu există. Riscul dării în plată nu exista la momentul semnării contractului. Dacă ar fi fost, dobânda ar fi fost măcar cu 1-2% mai mare. După 6-7 ani din desfășurarea contractului, se introduce acest risc pentru o parte iar cealaltă parte nu are voie să îl evalueze și să se retragă din contract sau să îl compenseze prin costuri suplimentare. Este aberant.
 
 Ca doctrină politică, eu nu vreau să fiu tratat așa de către stat. Că este socialism, că este liberalism, anarhism, nu contează eticheta. Este un abuz.


 
  4.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.11 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 18:12)
 
 daca cealalta parte (banca) a inselat, asa cum e in cazul creditelotr in CHF cu reclame mincinoase si recomandate de oamenii de la ghisee, atunci contractul ar trebui sa devina nul automat.


 
  4.13.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.11 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 18:14)
 
 eu as vrea ca fiecare om sa poate alege intre faliment personal si alta varianta. acum nu exista alegere, exista doar banca intr-o parte si executarea silita in alta parte. sau DIP-adica pierderea casei si mutatul in strada.


 
  4.14.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.13 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 19:47)
 
 Ce prosti sunteți.


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 11.01.2017, ora 09:58)  
 articolul este bullshit; cred ca ieri cand il scriai nu ai plecat urechea la ce o sa fie azi. azi a fost dificil parintilor sa ajunga la serviciu, dar probabil ca tu inca esti in casa, la caldurica. a avut si Firea dreptate o data cu inchiderea scolilor


 
  5.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 10:04)
 
 Ninsoarea de miercuri justifica liberul de luni si marti, gândire tipic pesedista.


 
  5.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 5.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 11.01.2017, ora 12:27)
 
 Gândirea nihilista e tipic useristo-soroșistă. Instituțiile pesediste au introdus codurile de avertizare pentru a justifica măsurile lui Firea. Voi ați fi vrut să vă plângeți că nu se poate circula. Cumva trebuie să vă plângeți, doar sunteți români și nu vă bagă nimeni în traistă.


 
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Politică, 12:07
IORDACHE, DESPRE PROTESTUL DIN PIAȚA VICTORIEI:
     Președintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, deputatul PSD Florin Iordache, a spus astăzi că el crede că forțele de ordine și-au făcut datoria la protestul de miercuri seară din Piața Victoriei, întrebându-se de ce este încălcat dreptul la liberă circulație al celor care vor să treacă prin Piața Victoriei, dar care nu vor să protesteze. Referitor la reținerea jurnalistului german, Iordache spune că este foarte bine că a fost reținut, deoarece a încălcat legea și spune că trebuie să ne conformăm, iar dacă legea este încălcată, aceasta trebuie făcută mai dură.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 11:45
     Patru din cele cinci acțiuni cunoscute sub numele FAANG, respectiv Facebook, Alphabet, Amazon and Netflix, au atins miercuri niveluri istorice, numai Apple lipsind pentru a fi un scor perfect, relatează News.ro.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 11:20
METROREX:
     Metrorex, compania de stat care administrează rețeaua de metrou din București, va cumpăra energie electrică în valoare de 59,9 milioane lei (12,8 milioane euro), fără TVA, de la producătorul de energie Hidroelectrica, una dintre cele mai profitabile companii de stat, potrivit unui anunț publicat astăzi pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări, 11:07
     Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 2,95%, de la 2,93%, valoare înregistrată în ședința anterioară, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).  click să citești tot articolul
Internaţional, 10:34
     Indicii bursieri europeni au deschis ședinta de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.06.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut o evoluție pozitivă din punctul de vedere al cotațiilor, în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
20.06.2018
BVB
     * Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Banca Transilvania și BRD - Groupe Societe Generale
     
     Acțiunile tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) au înregistrat, în mare parte,...  click să citești tot articolul
19.06.2018
BVB
     * Volum de numai 21,6 milioane de lei
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de un început de săptămână negativ, majoritatea cotațiilor suferind deprecieri în ședința...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     
     Volumul consemant în ședința de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, oprindu-se din avansul generat joi de anunțul Băncii Centrale Europene (BCE) privind încheierea, anul acesta, a programului de achiziții de obligațiuni. Cele...  click să citești tot articolul
15.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va menține dobânzile la un nivel scăzut încă un an.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 20 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9802
2.3857
3.0328
4.0467
0.1806
0.6261
0.2258
4.6660
5.3083
1.4443
3.6638
0.2398
0.4925
1.0812
0.0635
0.4532
0.8485
4.0348
0.2950
1.0767
0.6234
0.0592
0.3649
0.1966
2.7766
0.0395
0.1524
1.0985
0.6318
0.1230
165.0626
5.6813
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
.