OMV a vândut centrala de la Samsun companiei Yapisan Elektrik Üretim

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Grupul petrolier austriac OMV a anunţat, ieri, că a finalizat procesul de vânzare a centralei sale electrice de la Samsun (Turcia) către compania turcă Yapisan Elektrik Üretim AS, o subsidiară a grupului energetic turc Bilgin Enerji, informează APA, conform Agerpres.

Cele două părţi au semnat un acord în acest sens în data de 30 mai 2018, precizând atunci că au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei.

Centrala pe gaze de la Terme, provincia Samsun din Turcia, are o capacitate de 890 MW şi a demarat operaţiunile în anul 2013. OMV a investit aproximativ 600 milioane de euro în această centrală, însă, începând din 2015, a încercat să o vândă deoarece nu a fost mulţumit de rezultatele sale.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, iar Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Down-stream Gas (Gaze şi Energie).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS