OMV PETROM: "Centrala electrică Brazi este disponibilă la 100% din capacitate"

A.C.
Companii /

 "Centrala electrică Brazi este disponibilă la 100% din capacitate"

Centrala electrică Brazi, deţinută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Astfel, luni, începând cu ora 17:00, cel de-al doilea grup generator a devenit disponibil, după înlocuirea transformatorului avariat.

În comunicat se menţionează: "Centrala de la Brazi, la capacitate maximă, poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României. Reamintim că, începând cu sfârşitul lunii septembrie 2016, OMV Petrom s-a confruntat cu avarii la două transformatoare. În perioada octombrie 2016-aprilie 2017, centrala a funcţionat la 50% din capacitate, iar în perioada aprilie-iunie 2017 a fost complet indisponibilă".

La începutul lunii iulie anul acesta, a fost înlocuit unul dintre transformatoare, iar de atunci centrala a funcţionat la 50% din capacitate.

Potrivit sursei citate, centrala Brazi este cel mai mare proiect privat de investiţii greenfield din sectorul energetic din România, fiind pusă în funcţiune în 2012, cu investiţii de 530 de milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo