OMV Petrom demarează lucrările de revizie a rafinăriei Petrobrazi

D.I.
Companii #Energie /

OMV Petrom demarează lucrările de revizie a rafinăriei Petrobrazi

Compania OMV Petrom anunţă că mâine va începe lucrările pentru revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi, se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Potrivit documentului, producţia în rafinărie va fi oprită pe durata celor şase săptămâni de revizie generală. În cadrul reviziei, vor fi efectuate lucrări de mentenanţă, inspecţii şi verificări ale instalaţiilor, precum şi investiţii de modernizare la o serie de instalaţii principale ale rafinăriei.

Reprezentanţii companiei precizează că după finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va creşte la patru ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani.

Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, a declarat: "Această revizie are în spate doi ani de planificare. Vrem să vă asigurăm că, deşi rafinăria va fi oprită timp de şase săptămâni, am luat măsuri astfel încât acest lucru să nu afecteze reţeaua de distribuţie carburanţi. In cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de intervenţii. Lucrările de mentenanţă şi modernizare ce urmează a fi realizate ne dau certitudinea că rafinăria va funcţiona în condiţii de siguranţă şi în următorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce şi mai mult. De asemenea, estimăm că revizia rafinăriei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local".

Sursa citată mai precizează că bugetul pentru acest proiect este depăşeşte 45 de milioane de euro, care se adaugă celor peste 1,5 miliarde de euro investiţi în modernizare, la Petrobrazi în perioada 2005-2017.

Comunicatul companiei mai arată că revizia de la Petrobrazi în cifre va implica 5.000 de muncitori, cu 4.000 mai mult decât în perioadele de funcţionare normală. Totodată, opt contractori principali împreună cu 33 de subcontractori, 80% din aceştia fiind firme româneşti. Procesul va presupune, printre altele, verificări la 3.720 de conducte şi 9.300 de echipamente electronice şi de automatizare.

Rafinăria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de ţiţei anual, este una dintre cele mai importante unităţi de acest tip din ţară. Producţia Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanţi anual pentru 3 milioane de autovehicule.

În perioada 2005-2017, rafinăria Petrobrazi a beneficiat de investiţii de peste 1,5 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalaţii noi şi în proiecte de mediu. În prezent, rafinăria Petrobrazi funcţionează la cele mai înalte standarde de performanţă şi de mediu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo