OMV Petrom investeşte aproape 365 milioane euro în producţia de gaze din Gorj

Alexandru Costea
Companii #Energie /

Sistemul de livrare gaze Hurezani

Sistemul de livrare gaze Hurezani

OMV Petrom prezintă trei proiecte majore de investiţii din judeţul Gorj, cu o valoare cumulată de aproximativ 365 milioane de euro, din care 310 milioane de euro au fost deja investite, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Proiectele implică forarea de noi sonde pentru creşterea producţiei, precum şi modernizarea instalaţiilor şi a infrastructurii pentru a creşte calitatea livrărilor de gaze în sistemul naţional.

Din bugetul total de aproximativ 365 de milioane de euro pentru 2008-2018, 310 de milioane de euro au fost deja investite, iar diferenţa de 55 de milioane de euro se estimează să fie utilizată în perioada 2015-2018.

Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream, declară în sursa citată: "Datorită investiţiilor ridicate, în urma cărora am avut mai multe descoperiri în ultimii ani, Gorj a devenit o regiune de top în producţia de gaze, care asigură în prezent 40% din producţia de gaze a OMV Petrom. Este o adevărată realizare faptul că am că am reuşit să revigorăm exploatarea hidrocarburilor din judeţul Gorj cu ajutorul investiţiilor şi tehnologiilor moderne, în ciuda unui istoric de 130 de ani în exploatarea hidrocarburilor".

Proiectul privind sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani a fost finalizat în 2010.

Alt proiect vizează zăcământul Totea Deep, care a fost identificat în 2011 şi este una dintre cele mai importante descoperiri de gaze onshore din România din ultimii ani, notează OMV. În cadrul proiectului au fost forate cinci sonde de mare adâncime şi a fost construită infrastructura asociată.

OMV Petrom estimează că proiectul FRD Bustuchin va permite creşterea producţiei de gaze din zonă prin forarea a 21 de sonde noi, şase fiind deja forate. De asemenea, va fi modernizată infrastructura de producţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită