OMV vrea să-şi majoreze cu 70% profitul de bază, până în 2025

A.V.
Companii #Energie /

OMV vrea să-şi majoreze cu 70% profitul de bază, până în 2025

Compania are un buget de 10 miliarde euro pentru achiziţii pentru intervalul 2018-2025 

Actualizare 13:15 Compania petrolieră OMV vorbeşte deja, în strategia sa până în 2025, de o producţie de gaze semnificativă şi pe termen lung din perimetrul Neptun din Marea Neagră, aceasta deşi decizia finală de a investi în acest perimetru va fi luată abia în a doua parte a acestui an

OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, companie care explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră alături de americanii de la ExxonMobil, a dat publicităţii astăzi strategia sa de dezvoltare până în 2025.

Într-un comunicat citat de Agerpres, reprezentaţii OMV afirmă: "Producţia ar urma să crească la 600.000 de barili pe zi până în 2025 (faţă de 348.000 barili pe zi în 2017 - n.r.). Această creştere va fi asigurată de achiziţii în regiuni bogate în rezerve, unde costul de producţie mediu nu depăşeşte 8 dolari (pe baril - n.r.). O contribuţie semnificativă, pe termen lung, este aşteptată să vină din câmpurile Yuzhno Russkoye, Achimov IV şi V din Rusia, precum şi din blocul de gaze offshore Neptun din România".

Reprezentanţii OMV vorbesc şi de extinderea în noi regiuni, precum cea din Asia şi Australia. "În strategia de creştere, rămânem focusaţi geografic pe regiunile noastre cheie: Europa Centrală şi de Est (Austria şi România), Marea Nordului, Orientul Mijlociu şi Africa. Pe lângă acestea, OMV vrea să dezvolte o nouă regiune-cheie în Australasia", potrivit documentului citat.

Oficialii OMV au mai pecizat că vor să investească în următorii şapte ani un miliard de euro în cele trei rafinării ale grupului - Schwechat, Burghausen şi Petrobrazi, în perspectiva intenţiei de a dubla capacitatea de rafinare pe termen lung.

Compania austriacă anticipează o creştere a cererii pentru gazele naturale, odată cu depărtarea de cărbune a pieţei europene.

Astfel că vânzările de gaze ale companiei ar putea creşte la peste 20 de miliarde de metri cubi până în 2025, iar OMV speră să acopere 10% din piaţa din Germania.

În documentul companiei se mai menţionează: "Alte planuri includ livrarea în reţeaua europeană de transport a unor cantităţi suplimentare de gaze din Norvegia şi România. Construcţia conductei Nord Stream 2 are o importanţă strategică crucială pentru OMV, întrucât va securiza alimentarea cu un volum consistent de gaze, pe termen lung, către Europa, în asociere cu Central European Gas Hub de la Baumgarten şi de reţeaua de conducte ale Gas Connect Austra (transportatorul naţional - n.r.)".

De remarcat este şi faptul că reprezentanţii OMV nu declară nimic despre conducta de gaze BRUA, proiect care este susţinut din bani europeni şi care ar urma să lege Bulgaria-România-Ungaria şi Austria.

(D.I.)

-------------

Producătorul austriac de petrol şi gaze OMV intenţionează să îşi majoreze profitul operaţional de bază cu 70% în următorii opt ani, în baza preluărilor internaţionale, a extinderii activităţilor sale de rafinare şi a reducerilor viitoare de costuri, anunţă Reuters.

OMV a informat că intenţionează să obţină un câştig înainte de dobânzi şi taxe (care exclude elementele speciale) de peste 5 miliarde de euro până în 2025.

Grupul austriac are un buget de 10 miliarde de euro pentru preluări, până în 2025, şi vrea să utilizeze o parte din aceşti bani pentru dezvoltarea unei noi regiuni de bază upstream - de explorare şi producţie - în Australia şi Noua Zeelandă.

Jumătate din bugetul de achiziţii va fi folosit pentru dezvoltarea afacerilor downstream, în vederea dublării capacităţii de rafinare prin extinderea pe pieţele existente şi noi, a menţionat OMV, companie care operează rafinării în Austria, Germania şi România.

Compania vrea să investească anual între 2 şi 2,5 miliarde de euro - în perioada 2018 - 2025 - în explorare, rafinare, procesare şi purificarea ţiţeiului brut şi a gazelor naturale.

"Strategia noastră integrată ne va permite să realizăm o creştere internaţională, profitabilă şi responsabilă, cu scopul de a spori substanţial valoarea companiei", a declarat directorul executiv al OMV, Rainer Seele.

OMV vrea să-şi diminueze costurile cu 100 de milioane de euro până în 2020, după ce a făcut reduceri de 330 de milioane de euro începând din 2015.

Conducerea OMV menţionează că dividendele acordate acţionarilor ar trebui să crească în linie cu dezvoltarea fluxului de numerar şi a profitului net.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită