ONRC renunţă la taxa pe "Bună ziua"

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare /

ONRC renunţă la taxa pe "Bună ziua"

Numai din deschiderea uşilor oficiului, instituţia a încasat anul trecut 720.000 de lei  

Silvia Mihalcea, directorul general al Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, a declarat, ieri, la Braşov, că instituţia pe care o conduce va renunţa la "taxa pe îndrumare" (practic, o taxă pe "Bună ziua"), care se ridică la 19,8 lei pe oră, urmând ca alte trei taxe să fie unificate, iar costul acestora să fie redus de la 40 de lei la 9 lei. Anul trecut, ONRC a avut încasări de 129,668 milioane de lei, din taxa pe "Bună ziua" încasându-se 719.689 de lei.

Şeful ONRC a mai spus: "Îmi doresc ca de la Registrul Comerţului să eliminăm cozile acelea lungi, iar lumea să înveţe că este mult mai simplu să lucrezi online".

Registrul Comerţului eliberează prin noul serviciu InfoCert certificate constatatoare online, 24/24 ore, 7 zile din 7, fără a mai fi nevoie ca solicitanţii să meargă la ghişeu.

Noul serviciu este, de fapt, parte a sistemului informatic integral al ONRC pentru asigurarea de servicii online destinate comunităţii de afaceri, proiect în cazul căruia costurile implementării şi ale echipamentelor tehnice necesare au totalizat aproape 180.000 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul de stat. Accesul în portal este securizat şi se realizează pe bază de user şi parolă. Plata se face electronic, prin utilizarea unui card bancar, solicitantul obţinând o factură electronică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS