Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ONU: Preţurile alimentelor vor scădea din cauza şomajului

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional /

ONU: Preţurile alimentelor vor scădea din cauza şomajului

Preţurile mondiale ale alimentelor vor scădea anul acesta, din cauza slăbirii cererii pe fondul creşterii şomajului în ţările în curs de dezvoltare şi cele dezvoltate, estimează Naţiunile Unite.

"Începem să vedem un declin al preţurilor alimentelor", a delarat ieri, la o conferinţă din Hanoi - Vietnam, Jose Graziano da Silva, directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Potrivit FAO, deşi indicele global al preţurilor alimentelor a crescut în februarie, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare a avansului cotaţiilor cerealelor, uleiului şi zahărului, acesta este cu 9,5% mai mic faţă de nivelul record înregistrat în februarie 2011. Indicele FAO care măsoară evoluţia preţurilor a 55 de mărfuri alimentare a crescut cu 1,2% luna trecută, la 215,3 puncte, de la 212,8 puncte în ianuarie.

De menţionat că preţul grâului a scăzut cu 29% pe piaţa americană, faţă de nivelul maxim atins în februarie 2011, iar cel al orezului - cu 25% comparativ cu vârful din septembrie. Preţurile orezului şi grâului au urcat până la niveluri record în 2008, pe fondul crizei globale.

"Indicele FAO va scădea până la finele anului", a mai spus Da Silva.

Fondul Monetar Internaţional anticipează că economia globală va creşte cu 3,3% în 2012, după un avans de 3,8% în 2011. La rândul său, China va avea o expansiune mai înceată, premierul de la Beijing anunţând recent că Guvernul are o ţintă de creştere economică de 7,5% pentru 2012, faţă de 8% în ultimii ani.

Conform FAO, producţia mondială de alimente trebuie să crească cu 70% până în 2050, ca să acopere necesarul unei populaţii aşteptate să crească la 9 miliarde de locuitori, de la 7 miliarde.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. WAZZUB intenţionează să fie un "rival" pentru companii precum Google sau Facebook care produc miliarde de dolari în fiecare an doar pentru că noi le utilizăm serviciile și promite să împartă profitul cu membrii înregistraţi până la data lansării oficiale.

  Nu ai nimic de pierdut. 

  Inregistrează-te folosind următorul link:

  signup.wazzub.info/?lrR ef=76739790 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS