Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

OTP Real Estate & ConstructionPrimul fond de investiţii imobiliare cu expunere globală

R.I.
Miscellanea #Construcţii /

Primul fond de investiţii imobiliare cu expunere globală

OTP Asset Management România a lansat fondul OTP Real Estate & Construction (OTP REC), primul fond sectorial din România care oferă expunere la nivel internaţional pe zona imobiliară şi a construcţiilor. Fondul se încadrează, conform standardelor EFAMA, în categoria fondurilor diversificate flexibile. OTP Real Estate & Construction urmăreşte o alocare strategică prin care cel puţin 75% din active sunt investite în acţiuni şi obligaţiuni emise de companii care activează în domeniul imobiliar şi al construcţiilor, conform comunicatului de presă remis Redacţiei noastre.

OTP Real Estate & Construction se adresează clienţilor de retail şi clienţilor instituţionali care sunt dispuşi să accepte un grad de risc mediu şi care îşi doresc o investiţie lichidă cu expunere pe piaţa imobiliară. Perioada recomandată de investiţie este de 1 - 3 ani. Faţă de o investiţie imobiliară clasică care necesită sume semnificative, în OTP REC investiţia iniţială este contravaloarea unei unităţi de fond (valoarea nominală fiind de 500 RON), iar suma pentru investiţii ulterioare este de 50 RON.

Potrivit comunicatului, plata venitului distribuibil este dependentă de veniturile încasate de către fond. În cazul în care această valoare este de sub 1 RON/unitatea de fond, acesta nu se va distribui, urmând să se acumuleze cu venitul din trimestrul/trimestrele următoare şi să fie distribuită când depăşeşte valoarea de 1 RON/unitatea de fond.

Investiţia în fondul OTP Real Estate & Construction presupune o serie de avantaje pentru clienţii care doresc să încaseze venituri regulate şi să investească, în acelaşi timp, pe piaţa imobiliară. Iată câteva dintre aceste beneficii: Impozit redus de 5% aplicabil venitului distribuit de către fond, cost zero de tranzacţionare a unităţilor de fond, diminuarea riscurilor privind deprecierea preţului investiţiei, eliminarea costului cu timpul, a unor costuri financiare legate de administrarea şi operarea unei proprietăţi imobiliare, dar şi a riscurilor generate de apariţia unor cheltuieli neprevăzute.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS