PALATUL APELOR DIN TIMIŞOARA:Investiţia se ridică la 3 milioane de euro

A.M.
Miscellanea /

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Palatul Apelor din Timişoara a fost redeschis, iar acum acolo funcţionează Administraţia Bazinală de Apă Banat, după ce au fost făcute lucrări de reabilitare, investiţia ridicându-se la 3 milioane de euro, bani de la bugetul naţional, informează News.ro.

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Timişoara, Palatul Apelor, a cărei construcţie s-a finalizat în anul 1903, a fost reabilitată pe bani de la bugetul naţional. Trei milioane de euro a costat investiţia, iar lucrările au început în 2010.

"Restaurarea a durat atât de mult pentru că am avut în urma unui control al Curţii de Conturi, din 2012, unii inspectori mai zeloşi care au considerat că banii care au venit de la Guvern au fost greşit alocaţi pentru această clădire. Până la urmă ne-am judecat şi în noiembrie anul trecut am câştigat în instanţă. A fost reluată licitaţia, iar norocul nostru a fost că a câştigat aceeaşi firmă pentru că lucrarea e foarte complexă şi nu toate firmele au acreditările pentru monumente. Mai avem de făcut demisolul şi partea de mansardă. Efectiv va fi gata în luna decembrie. Mansarda va fi gata în câteva săptămâni", a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei de Apă Banat, conform sursei citate.

Proprietarul clădirii, Administraţia Bazinală de Apă Banat, a lansat în anul 2010 un amplu proces de renovare a Palatului Apelor, iar joi a organizat o mare sărbătoare. IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a ţinut o slujbă de sfinţire. Aceasta a fost urmată de o suită de dansuri populare bănăţene, iar directorul ABA Banat, Titu Bojin, i-a invitat pe cei prezenţi să se prindă în Hora Unirii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS