GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

PAPA FRANCISC:Persoanele gay nu pot face parte din Biserica Catolică

E.A.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Papa Francisc este "îngrijorat" în legătură cu ceea ce el numeşte "problema serioasă" a homosexualităţii, declarând într-un interviu publicat ieri că să fii gay este "o modă" la care este predispusă şi Biserica Catolică, scrie The Guardian.

"Problema homosexualităţii este una foarte serioasă care trebuie discutată cu candidaţii de la început", a declarat suveranul pontif.

"În societăţile noastre pare că homosexualitatea este la modă şi acea mentalitate influenţează şi viaţa bisericii", a declarat el în cartea Puterea Vocaţiei, publicată în Italia sâmbătă. "Este ceva de care sunt îngrijorat, pentru că poate la un moment dat nu a primit atât de multă atenţie", afirmă el în carte, o transcriere a unui interviu care va fi publicat în 10 limbi.

Biserica Catolică vede homosexualitatea ca fiind un păcat. Viziunea suveranului pontif privind homosexualitatea nu este una nouă. Un ordin privind pregătirea preoţilor Bisericii Romano-Catolice din 2016 subliniază importanţa abstinenţei sexuale şi interzice persoanelor gay sau celor care susţin "cultura gay" să facă parte din Biserică.

"Se poate ca atunci să nu îşi arate tendinţele, dar apoi pot ieşi la iveală", a declarat el. "În viaţa de preot, nu este loc pentru acest tip de afecţiune. Drept urmare, biserica recomandă ca oamenii cu astfel de tendinţe să nu fie acceptaţi", a adăugat Papa Francisc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS