PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL: Moţiune simplă împotriva ministrului Economiei

E.A.
Politică /

Moţiune simplă împotriva ministrului Economiei

Deputaţii dezbat astăzi o moţiune simplă depusă de PNL împotriva ministrului Economiei, intitulată "Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!". Moţiunea este semnată de 65 de deputaţi.

Astăzi vor avea loc dezbaterile asupra moţiunii, iar miercuri se va da votul.

Liberalii susţin, în moţiune, că economia ţării este în impas.

"La 9 luni de când aţi fost învestit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoţit puţinele ieşiri publice. Sunteţi un ministru care dă fiori şi când tace şi când lipseşte!", se arată în document.

PNL precizează că activitatea din industrie s-a apropiat de zero în august, cel mai slab nivel din februarie, creşterea economică se topeşte în inflaţie şi aşteptările managerilor pentru următoarele şase luni rămân pesimiste, potrivit analizei Barometrului Industrial - un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul SNSPA. De asemenea, spun liberalii, ultimele date publicate de Banca Naţională ne arată că pur şi simplu BNR tipăreşte din ce în ce mai mulţi bani pentru a finanţa inflaţia generată, în special, de cheltuielile bugetare excesive, într-o perioadă de creştere economică naţională susţinută de creşterea economică mondială.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS