PE FONDUL CREŞTERII RECLAMELOR ÎN LOCAŢII CU TRAFIC MARE DE MINORIONJN vrea să reglementeze publicitatea din gambling

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Gambling /

ONJN vrea să reglementeze publicitatea din gambling

Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) intenţionează să reglementeze publicitatea din domeniul jocurilor de noroc, pe fondul creşterii reclamelor în locaţii cu trafic mare de minori şi, în acest sens, vor fi transpuse într-o normă recomandările Comisiei Europene din acest sector, potrivit lui Dan Iliovici, preşedintele ONJN.

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Am parcurs nişte recomandări ale Comisiei Europene, pe care le puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a Oficiului. Recomandările le vom transpune într-o normă terţiară, astfel încât toţi cei care pot să deruleze o campanie publicitară din domeniul jocurilor de noroc să cunoască ce au voie, ce nu au voie, ce le recomandă să facă, ce le permite sau ce nu le permite. Mă îngrijorează foarte tare abundenţa de reclame din locaţii de foarte mare trafic de minori. Nu vreau să numesc firme sau operatori, vreau doar să vă spun că de multe ori merg prin oraş cu fiica mea, are 17 ani şi ea îmi atrage atenţia: «A mai trecut un autobuz din care nu se vede nici urmă de călător, ci este plin de reclame la jocuri de noroc» sau «Uite banner-ul uriaş pe nu ştiu ce clădire». Vă îndemn la reţinere! Întotdeauna am spus că autoreglementarea este mult mai bună decât dacă aşteptăm să vină o iniţiativă şi ştim că există deja una pe traseu, cu privire la interzicerea totală a reclamelor la jocurile de noroc".

Dan Iliovici a mai vorbit şi despre programul "Joc Responsabil", care are ca rol informarea minorilor cu privire la riscurile excesive ale jocurilor de noroc, sub umbrela căruia a fost lansată, luni, campania "Este în joc viitorul tău!". Aceasta se doreşte a fi un demers de informare şi conştientizare adresat tinerilor sub forma unor evenimente ce vor fi organizate în liceele din toată ţara, în perioada 15 septembrie 2017 - 31 mai 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS