PENTRU 2018 CBRE Romania estimează o cifră de afaceri de 13 milioane euro

R.R.
Ziarul BURSA #Companii /

 CBRE Romania estimează o cifră de afaceri de 13 milioane euro

Compania de consultanţă imobiliară CBRE estimează o cifră de afaceri de 13 milioane de euro, pentru anul 2018, a precizat, ieri, Răzvan Iorgu, managing director, CBRE Romania.

CBRE România are în gestiune şi o divizie, o firmă, de facility management, separat, care a marcat o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în 2018, au mai menţionat reprezentanţii companiei.

CBRE România a fost mandatată de Nepi Rockcastle să asigure serviciile de administrare a proprietăţilor pentru cele trei clădiri de birouri, pe care le deţine în Bucureşti: Floreasca Business Park, The Lakeview şi Aviatorilor 8 (fostă Victoriei Office), au mai precizat reprezentanţii CBRE Romania.

Suprafaţa totală închiriabilă a aces-tor proiecte este de 70.580 de metri pătraţi, astfel că portofoliul local de administrare a proprietăţilor al CBRE atinge 770.000 de metri pătraţi, din care 410.000 de metri pătraţi sunt birouri şi 360.000 de metri pătraţi reprezintă spaţii comerciale.

Conform Luizei Moraru, MRICS, Head of Asset Services Division pentru Europa Centrală şi de Est, CBRE, la nivel de regiune portofoliul de administrare a proprietăţilor al CBRE este de 6 milioane de metri pătraţi de spaţii de office şi logistică.

Totodată, conform doamnei Moraru, anul trecut a fost unul bun pentru companie, portofoliul acesteia cunoscând, în ultima perioadă, un salt impresionant, de aproximativ 300.000 de metri pătraţi, prin preluarea portofoliului de birouri al Immofinanz; preluarea Timpuri Noi Square - faza 2; Campus 6 şi Nepi.

În segmentul logistic, piaţa autohtonă este concentrată în mâinile a câtorva proprietari, care au ales varianta de management intern, piaţa fiind într-o dezvoltare agresivă, spre deosebire de Europa de Vest, unde sunt câţiva jucători care au decis să externalizeze managementul proprietăţilor lor.

Astăzi, la nivel global, birourile flexibile reprezintă, 1% din stocul total de spaţii de birouri, au mai precizat specialiştii CBRE, adăugând că estimările lor arată că această cifră va ajunge la 10%, respectiv 20%, până în anul 2040.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar şi administrator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, prezent în nouă ţări din regiune şi cu un portofoliu investiţional de peste 5,9 miliarde euro.

Dezvoltatorul imobiliar deţine şi administrează 51 de proprietăţi de spaţii comerciale (excluzând asocierile de tip joint-venture), cu un trafic de 307 milioane de vizite în 2018. NEPI Rock-castle gestionează la nivel de grup relaţiile cu chiriaşii şi se concentrează pe colaborarea transnaţională, între ţările unde deţine proprietăţi.

Grupul ocupă o poziţie dominantă pe pieţele din România, Polonia şi Slovacia şi deţine o poziţie puternică în Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia şi Lituania, fiind în proces de expansiune în zona de retail şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS