PENTRU 2018:RE/MAX estimează afaceri de 2,8 milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

RE/MAX estimează afaceri de 2,8 milioane de euro

RE/MAX România estimează o creştere cu 40% a cifrei de afaceri din 2018, până la nivelul de 2,8 milioane de euro, după ce în 2017 a înregistrat un nou avans, de 25%, al rezultatelor financiare, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Compania transmite că valoarea comisioanelor totale estimate de RE/MAX pentru intermedierile imobiliare va atinge 2,8 milioane de euro în 2018 (+40% faţă de 2017), în paralel compania vizând o creştere de 60% a numărului de birouri şi agenţi.

Răzvan Cuc, directorul regional al RE/MAX România, a declarat: "În 2018, avem în vedere o creştere de 50% ca număr de birouri şi agenţi în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce priveşte valoarea comisioanelor din tranzacţii, ţintim o creştere cu 40%. Tot în acest an ne propunem să continuăm acţiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România".

Referitor la evoluţia pieţei imobiliare în 2018, reprezentanţii companiei estimează o creştere temperată de 8% a segmentului rezidenţial, cu accent pe pieţele principale, respectiv oraşele care reprezintă polii economici ai României.

Potrivit previziunilor REMAX, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj-Napoca, în timp ce Capitala va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare din perspectiva volumului atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel comercial.

În 2017, RE/MAX a intermediat circa 1.500 de tranzacţii imobiliare, în creştere cu 50% faţă de 2016, valoarea însumată a acestora fiind de 70 milioane de euro.

Directorul regional al companiei a mai precizat: "Afacerile RE/MAX au avut o evoluţie pozitivă şi în 2017 şi credem că această tendinţă se va păstra şi în perioada următoare. Numărul tranzacţiilor intermediate de birourile reţelei RE/MAX România din 13 oraşe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări şi închirieri, cu o pondere de 57% din total pentru vânzări, respectiv 43% pentru închirieri".

Topul oraşelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 este similar celui din anul anterior, arată datele companiei, când cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost intermediate de birourile din Cluj-Napoca şi Bucureşti, urmate de cel din Arad, care a surclasat Braşovul, aflat pe locul al treilea în 2016.

În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 74%, cea mai mare tranzacţie fiind de 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din Bucureşti, valoare dublă faţă de cel mai scump imobil tranzacţionat în 2016. Restul de 26% au reprezentat centre comerciale (11%), terenuri (10%) şi spaţii industriale (5%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS