Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

PENTRU A TREIA OARĂ ÎN ACEST ANEuro a trecut de pragul de 1,25 dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Euro a trecut ieri, pe pieţele externe, pentru o scurtă perioadă de timp, de pragul de 1,25 dolari, fiind în a patra zi de apreciere generată de unele date pozitive privind economia regiunii.

Moneda unică europeană a mai atins un curs de 1,25 de dolari la data de 25 ianuarie 2018 şi în 1 februarie, acesta fiind un nivel care nu mai fusese consemnat de la sfârşitul lui 2014.

Conform cifrelor oficiale anunţate ieri de Eurostat, surplusul comercial din zona euro a continuat să crească, ajungând la 23,8 miliarde de euro în decembrie 2017, de la 22 de miliarde de euro în luna precedentă. Analiştii aşteptau un excedent de 22,4 miliarde de euro.

În a doua parte a zilei de ieri, euro era cotat la 1,2481 dolari, în creştere cu 0,2% faţă de ziua precedentă. Pe parcursul zilei de ieri, euro a urcat până la 1,2510 dolari. Din 9 februarie, când moneda unică atingea 1,2205 dolari, aceasta a câştigat pes­te 2%.

De menţionat că aprecierea euro a fost întreruptă miercuri, pentru scurt timp, de publicarea datelor privind inflaţia din SUA. În condiţiile în care preţurile de consum din economia americană au urcat peste aşteptări în ianuarie, dolarul s-a înscris pe un curs pozitiv faţă de euro, pe fondul aşteptărilor legate de o viitoare majorare a dobânzilor în SUA. Acest avans nu a fost însă de durată, iar la finele zilei de 14 februarie, euro se aprecia raportat la moneda americană.

Euro a urcat în ianuarie cu aproape 4% faţă de dolar, avansul lunar fiind cel mai mare de după martie 2016.

Creşterea euro s-a intensificat după ce, în decembrie 2017, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat că nu anticipează o nouă reducere a dobânzilor.

Conform specialiştilor, în condiţiile în care nu mai sunt aşteptate să fie publicate date majore privind economia în această săptămână, sentimentul de risc va fi cel care va influenţa dinamica de pe pieţele valutare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Acum cateva luni ( iunie 2017 ) multi analisti ff competenti si-au dat cu parerea ca dolar-ul va creste la paritate cu Euro ceea ce nu s-a intamplat ba dimpotriva. Concluzia - pacaliti oamenii simpli sa-si transfere economiile din Euro in dolari iar voi prin brokeri sa faceti exact invers. Halal anal- isti. Mai aveti curajul sa va dati cu parerea. Niste pafaristi si rauvoitori. Shame on you!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS