Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

PENTRU A TREIA OARĂ:May supune acordul "divorţului votului" deputaţilor britanici

E.A.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Premierul britanic Theresa May, hotărât să impună acordul divorţului pe care l-a negociat cu Uniunea Europeană (UE), urmează să le propună astăzi deputaţilor să se exprime din nou prin vot - a treia oară - asupra acestui text, respins deja de două ori, relatează AFP.

Cu 15 zile înaintea datei Brexitului, o moţiune guvernamentală urmează să fie dezbătută în Camera Comunelor, care propune o scurtă amânare a Brexitului, prevăzut la 29 martie, până la 30 iunie, dacă deputaţii aprobă acordul până miercuri, 20 martie.

În cazul în care acordul este respins din nou, atunci amânarea va avea loc până dincolo de 30 iunie şi va implica ca regatul să organizeze alegeri europene în mai, potrivit sursei citate.

"O scurtă prelungire tehnică ne va fi oferită doar dacă avem un acord", a avertizat ieri seară May, în faţa deputaţilor, foarte împărţiţi şi incapabili, până în prezent, să degajeze o majoritate cu privire la calea de urmat a Brexitului.

Conducătoarea conservatoare nu-şi ascunde preferinţa unei scurte amânări, pentru a putea să pună în aplicare, în sfârşit, rezultatul referendumului prin care britanicii au hotărât, în proporţie de 52%, să părăsească UE după 46 de ani de mariaj lipsit de dragoste.

În pofida eşecurilor usturătoare pe care le-a suferit în ultimele luni şi care i-au redus autoritatea aproape le neant, ea speră să-şi atingă scopul mizând pe faptul că parlamentarii s-au săturat şi pe îngrijorarea euroscepticilor cu privire la faptul că Brexitul ar putea să nu mai aibă loc vreodată dacă nu o susţin, notează AFP.

Votul, organizat în această după-amiaza, este al treilea episod parlamentar al unei săptămâni cruciale pentru ţară care, după ce a hotărât să părăsească UE în iunie 2016, nu reuşeşte să facă acest lucru după trei ani şi să se hotărască asupra condiţiilor acestei plecări.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS