PENTRU ACOPERIREA PIERDERILOR DIN ANII TRECUŢIVES Sighişoara îşi reduce capitalul cu zece milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

VES Sighişoara îşi reduce capitalul cu zece milioane lei

Acţionarii VES Sighişoara (VESY) au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară de la finalul săptămânii trecute, reducerea capitalul social al companiei cu 100 milioane de acţiuni, respectiv zece milioane de lei, operaţiunea de piaţă având drept scop acoperirea parţială a unor pierderi din anii trecuţi, potrivit unui raport al producătorului de articole de metal remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, capitalul social al emitentului se va diminua de la 11,88 milioane de lei, la 1,88 milioane de lei, acţiunile care fac obiectul reducerii urmând a se repartiza în mod proporţional cu participaţia fiecarui actionar la capitalul companiei.

"Dacă prin aplicarea reducerii proporţionale rezultă fracţiuni de acţiuni, rotunjirea numărului de titluri ce rămân în contul acţionarilor se va realiza la întregul inferior. Se stabileşte un preţ de 0,1 lei/titlu pentru compensarea fracţiilor de acţiuni rezultate în urma aplicării algoritmului şi rotunjirii rezultatelor" se arată în raportul emitentului.

Ca urmare a operaţiunii de piaţă, capitalul social al VES Sighişoara va fi format din circa 18,817 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu, având următoarea structură: Chimsport SA (România) - cu o deţinere de 48,14% (9,059 milioane acţiuni); Aquadune Limited (Cipru) - 17,13% (3,223 milioane de acţiuni); alţi acţionari - 34,73% (6,534 milioane de acţiuni).

Rata de diminuare a capitalului social este de 84,16%, iar data de înregistrare este de 11 februarie 2019.

Până la finalul anului 2017, VES Sighişoara avea pierderi cumulate de 23,715 milioane lei, potrivit raportului companiei pentru anul trecut.

După primele şase luni ale acestui an, VES Sighişoara a raportat o pierdere de 6,727 milioane de lei, peste cea din aceeşi perioadă a anului trecut, de 1,924 milioane de lei, în timp ce veniturile din exploatare au coborât, la jumătatea anului, cu aproape 21%, până la 15,479 milioane de lei.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 5,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS