PENTRU AL DOILEA AN CONSECUTIV,Acţionarii SIF Banat-Crişana au decis păstrarea profitului în companie

V.B.
Piaţa de Capital /

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) SIF Banat-Crişana (SIF1) a aprobat astăzi propunerea Consiliului de Administraţie (CA) de păstrare a profitului de anul trecut la dispoziţia companiei, l-a confirmat în CA pe El Lakis Najib (anterior administrator provizoriu) şi a aprobat bugetul pentru acest an, care prevede un profit net de 80,21 milioane lei, apropiat de cel din 2013 (80,14 milioane lei), potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

2014 este al doilea an consecutiv în care SIF Banat-Crişana nu distribuie dividende.

AGOA a reunit acţionari care deţin cumulat 20,87% dintre titlurile SIF1.

Veniturile sunt anticipate să scadă cu 8,7%, la 129,7 milioane lei, iar cheltuielile ar urma să coboare cu 28,4%, la 36,6 milioane lei. Anul trecut, societatea a consemnat venituri de 142,1 milioane lei, cu 10,7% sub cele din 2012, şi cheltuieli de 51,1 milioane lei, în coborâre cu circa 21% faţă de exerciţiul financiar anterior.

AGOA a aprobat şi menţinerea remuneraţiei lunare a membrilor CA, de 7.150 lei brut, precum şi limitele generale ale tuturor remuneraţiilor suplimentare ale administratorilor, la 0,3% din activul net mediu anual, şi a limitelor pentru directori la 0,1% din activul net mediu anual.

"Limitele generale propuse aprobării adunării generale reprezintă plafoane maximale, şi nu sume ce urmează să fie efectiv plătite", se mai arată în comunicat.

Totodată, AGOA l-a confirmat membru CA pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Romenergo, cetăţeanul libanez El Lakis Najib. Domnia sa a fost numit provizoriu în CA al SIF Banat-Crişana la finele lunii iulie, pe un loc rămas vacant după o adunare a acţionarilor din aprilie 2013, când au fost ocupate şase dintre cele şapte locuri din consiliu.

În jurul orei 13:20, acţiunile SIF1 scădeau cu 0,93%, până la preţul unitar de 1,06 lei. La acest nivel, capitalizarea societăţii era de 587.268.716,76 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS