PENTRU CĂ NU A PUBLICAT LISTA ACŢIONARILOR CARE AU CERUT REVOCAREA LUI CONSTANTIN FRĂŢILĂConducerea SIF Transilvania, amendată de ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat conducerea SIF3 Transilvania, pentru că nu a respectat obligaţia să facă publică lista acţionarilor care au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, pentru Adunarea Generală din 11 august.

Astfel, Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a fost sancţionat cu 16.500 de lei, la fel ca şi vicepreşedintele executiv, în timp ce Radu Toia, vicepreşedintele executiv, a primit o amendă de 10.000 de lei.

ASF arată că directoratul SIF3 a arătat inconsecvenţă având în vedere că nu a publicat numele celor 63 de acţionari ai societăţii, care deţin 10,2038% din capitalul social şi care au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă, dar le-a publicat în catul cererii de completare a convocatorului făcute de grupul Frăţilă.

În august, după ce ASF a obligat SIF Transilvania (SIF3) să facă publică lista celor 63 de acţionari, Mihai Fercală ne-a declarat că nu intenţionează să se conformeze deciziei, deoarece, potrivit domniei sale, fiecare acţionar este obligat prin lege să înştiinţeze investitorii şi publicul atunci când depăşeşte un anumit prag de deţineri şi nu este normal ca directoratul să divulge identitatea şi participaţiile celor care controlează o companie în proporţii inferioare pragurilor.

Mihai Fercală spunea că SIF3 a transmis către ASF lista acţionarilor care deţineau, împreună, 10,2038% din capitalul social. "Dacă autoritatea doreşte ca investitorii să ştie identitatea celor ce au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă, să publice lista, că eu nu am să fac acest lucru", ne-a mai precizat, atunci, domnul Fercală.

Domnia sa a invocat articolul 224, alineatul 7 din Legea Pieţelor de Capital în sprijinul său, care prevede că "CNVM (actual ASF) poate cere unui emitent să publice informaţiile precizate la alin. 6 ( n.r. toate informaţiile pe care aceasta le consideră necesare), stabilind forma şi perioada în care trebuie să se realizeze acest lucru. În situaţia în care emitentul nu publică informaţiile solicitate, CNVM poate publica aceste informaţii după audierea emitentului".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Suntem atenti la cum ASF-ul acopera unele fraude comise de SIF TRANSILVANIA si credem ca in curand FERCALA si ASF vor ajunge unde trebuie. Masurile luate sunt un supterfugiu al ASF ca sa scape de viitoarele urmari !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS