GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

PENTRU DELAPIDARE ŞI UTILIZAREA SUBVENŢIILOR ÎN ALTE SCOPURI DECÂT CELE PENTRU CARE AU FOST ACORDATE:Mircea Drăghici, trezorierul PSD, urmărit penal

T.T.
Anticorupţie /

Mircea Drăghici (Sursa foto: Twitter)

Mircea Drăghici (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Drăghici, după ce a fost pus sub acuzare de DNA: "Am atacat ordonanţa din cauza lipsei de temeinicie şi legalitate"

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a anunţat, astăzi, că a atacat ordonanţa prin care i-a fost atribuită de DNA calitatea de suspect într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie, motivul invocat de acesta fiind ''lipsa de temeinicie şi legalitate".

"Am atacat deja ordonanţa din 1 aprilie prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie şi legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-şef de secţie din cadrul DNA va soluţiona plângerea şi va constata că, întâi de toate, DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului şi legea finanţării partidelor politice", a scris Drăghici pe Facebook.

Anterior, el precizase, tot pe Facebook, că, "în această ţară, deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el şi de la DNA, în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen".

Mircea Drăghici a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie.

------

Trezorierul Partidului Social Democrat Mircea Drăghici s-a prezentat, astăzi, la sediul DNA, pentru a fi audiat într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie.

"Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României şi eşti cel mai îndreptăţit să ştii spiritul şi litera acestei legi - atenţie - mi se pare mult exagerat şi cred cumva că are legătură şi cu coordonarea campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală, am fost chemat la DNA", a spus Drăghici, la ieşirea din DNA, potrivit Agerpres.

Presa a relatat că DNA are în lucru un dosar în care se investighează modul în care PSD a utilizat banii primiţi ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Dosarul ar fi pornit de la un articol publicat în presă, în care se relata că Mircea Drăghici ar fi folosit bani din subvenţia primită de PSD pentru achiziţionarea unor maşini folosite de soţia sa.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. obolane, ai sutit banul public sa-i cumperi la nevasta casa. daca nu scrie negru pe alb in legea partidelor ca e legal esti doooomed de data asta

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS