Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Peste 2.000 de hectare de păduri introduse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

D.I.
Miscellanea #Mediu /

Peste 2.000 de hectare de păduri introduse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

Alte peste două mii de hectare de păduri de stat administrate de Romsilva au fost introduse recent în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, în urma unei colaborări între organizaţia de mediu WWF România şi Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, se precizează într-un comunicat al Romsilva, remis astăzi Redacţiei.

Conform documentului, cele 2.077,16 hectare păduri aflate în proprietatea statului au fost identificate în judeţul Gorj, pe raza Parcului Naţional Domogled - Valea Cernei, în opt trupuri de pădure din administrarea Ocolului Silvic Baia de Aramă.

Reprezentanţii Romsilva aIntroducerea acestor păduri în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine exclude orice lucrare silvică sau altă intervenţie umană, suprafeţele de pădure fiind supuse regimului de protecţie integrală.

Până în prezent, în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine au fost introduse 20.373,92 de hectare păduri ce se încadrează în categoriile funcţionale păduri virgine şi cvasivirgine, din acestea 17.172,76 hectare, adică 84,2%, fiind păduri aflate în proprietatea statului şi administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

Potrivit sursei citate, procesul de identificare şi includere a suprafeţelor în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine este continuu, în fiecare an fiind analizate sute de mii de hectare de fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.

În acest sens, anunţă instituţia, Romsilva şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, în colaborare cu organizaţiile WWF România şi Greenpeace România, au introdus 24.679,4 hectare de păduri virgine şi seculare de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, din acestea, 24.341,3 de hectare fiind în proprietatea publică a statului şi administrate de Romsilva.

În comunicat se mai arată că Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de 852.820 de hectare, 582.785 fiind păduri, din care 174.065 de hectare se află în zone de protecţie strictă sau intergrală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS