Piaţa de Capital

Fotografie de MAKE

ALEXANDRU ELIAN, BLUE ROCK FINANCIAL SERVICES"Nu cred că BVB va avea succes ca bursă independentă"

A consemnat ANDREI IACOMIZiarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august

"Investiţiile la bursă au fost rar prezentate drept o chestiune serioasă, ca parte dintr-un portofoliu echilibrat de acţiuni şi obligaţiuni, necesare într-o strategie de economisire pe termen lung"  

"În Vest, principala raţiune pentru care o companie plăteşte dividende este pentru că management-ul nu găseşte oportunităţi mai bune de a-şi reinvesti profitul"

"O persoană care nu a investit niciodată nu trebuie să creadă în poveşti precum cele că pe bursă devii milionar peste noapte sau că brokerul său ştie cu certitudine ce va fi mâine"

Reporter: Privind doar cifrele, Bursa de Valori Bucureşti pare o piaţă ieftină (cuantificată prin multiplii de evaluare) şi cu rentabilităţi mari (randamentul mediu al dividendelor pentru emitenţii din BET era de circa 8% în aprilie 2019, probabil printre cele mai mari din lume, performanţă atinsă şi în anii anteri­ori). În aceste condiţii, în afară de lichiditatea redusă şi statutul de piaţă de frontieră, credeţi că există alte motive pentru care investitorii stră­ini ocolesc bursa noastră? Puteţi detalia?

Alexandru Elian: Cred că sunt multe motive care împiedică inves­tiţiile în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti. Unele sunt obiective, altele subiective.

Lichiditate de numai 4,65 milioane de euro

BVBLichiditate de numai 4,65 milioane de euro

ANDREI IACOMIZiarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august

Scăderi pe linie pentru indicii BVB  

Rulajul consemnat ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 4,65 milioane de euro (16,38 milioane de lei), sub valoarea medie a anului, de circa 8,91 milioane de euro, într-o şedinţă de tranzacţionare anostă din toate punctele de vedere.

Ediţia din 23.08.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Lichiditate de doar 3,7 milioane de euro

BVBLichiditate de doar 3,7 milioane de euro

ANDREI IACOMIZiarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 august

BET-FI, singurul indice în scădere 

Rulajul înregistrat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a situat la doar 3,72 milioane de euro, cu mult sub media zilnică a anului de 8,87 milioane de euro, în condiţiile în care, prin piaţa...

mai multe ştiri >>
DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo