PIAŢA DE CAPITALMihai Fercală: "Dacă nu beneficia de sprijinul guvernului polonez, nu cred că Ludwik Sobolewski ajungea director la BVB"

V.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Mihai Fercală: "Dacă nu beneficia de sprijinul guvernului polonez, nu cred că Ludwik Sobolewski ajungea director la BVB"

Privite în ansamblu, listările care au avut loc anul acesta au fost importante, în ideea ca au marcat evenimentele semnificative ale anului 2013 pentru piaţa de capital, însă, în cote procentuale raportate la capital, au fost destul de mici, potrivit lui Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania (SIF3).

Domnia sa ne-a declarat: "Nu ştiu dacă au fost evenimente deosebite. Probabil că anul acesta au fost nişte listări, spre deosebire de alţi ani. Nu ştiu cât de repede vor veni altele şi la ce nivele. Deocamdată, în cote procentuale raportate la capital, aceste listări sunt destul de mici. Probabil statul încearcă să testeze să vadă evoluţia. Poate că dacă aceste listări ar reprezenta cote părţi din capital mult mai mare, ar fi mult mai atractive. Mulţi nu consideră foarte atractivă o companie care îşi pune în circulaţie doar 10% din capital. Desigur, mersul pe un trend ascendent al pieţei de capital reprezintă dorinţa oricui operează pe această piaţă, dar aceasta presupune abordări şi analize mult mai profesioniste asupra evoluţiilor companiilor şi a pieţei. Ludwik Sobolewski este un profesionist, are nişte realizări în spate, dar dacă nu beneficia de un guvern precum a fost cel polonez, nu cred că ajungea director la BVB. Din păcate, niciunul din guvernele noastre nu au procedat precum cel de la Varşovia, care a făcut foarte multe privatizări prin intermediul pieţei de capital. Acolo, probabil, nu existau abonaţi politiCci. Sper că anul viitor vafi mai bine decât anul acesta. Dacă guvernul va duce, în continuare, nişte politici previzibile, dacă se va menţine la un nivel corespunzător climatul politic şi social, sunt şanse ca 2014 să fie un an mai bun decât 2013. Trebuie să fim optimişti, însă optimismul nu se sprijină decât pe măsuri concrete. Ar trebui să ne trezim la realitate şi să ne maturizăm. Sper ca guvernul să aibă acest lucru în vedere".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Cum au mers investitiile SIF in armax MEDIAS ?

  De la 0.1 la 100% ! Ce suveici sub nasul cnvm-lui ! 

  Deci guvernul polonez a lucrat pentru sustinerea pietei din Romania ! Pusculitele din turism cati bani au tocat in ultimii 10 ani ?

  La ARO Brasov se tot lucreaza la listare de zeci de ani !  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. domnia sa si trebuie spus ca ARAMAX are viitor. Totusi draga Theraflu inca nu ai inteles ca domnul Treichl este cel care stie cel mai bine de ce are nevoie Romania ca sa se dezvolte? Bineinteles in afara de bun simt si good will fireste :-)

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS