Piaţa de capital românească aduce câştiguri, pieţele internaţionale scad

F.B.
Piaţa de Capital /

Lucian Anghel, preşedinte BVB (Sursa foto: Twitter)

Lucian Anghel, preşedinte BVB (Sursa foto: Twitter)

Indicii MSCI pentru pieţele internaţionale afişează scăderi puternice: -8% pentru pieţele emergente şi -15% pentru cele de frontieră la finalul primelor opt luni. În aceeaşi perioadă, indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti a crescut cu 4,4% în echivalent dolari, în timp ce indicele care include şi dividendele a avut un avans triplu, de 13%, arată un comunicat de presă al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) remis redacţiei noastre.

Adrian Tănase, CEO BVB: Suntem atenţi la evoluţiile externe pentru că pieţele sunt extrem de interconectate astăzi. Chiar şi într-un mediu internaţional volatil şi marcat de turbulenţe, România reuşeşte încă să ofere randamente pozitive investitorilor. Lucian Anghel, Preşedinte BVB: Rezultatele pot fi puse pe seama evoluţiei pozitive a companiilor listate pe bursa noastră, care au reuşit să beneficieze de creşterea puternică a economiei şi au înregistrat rezultate operaţionale semestriale superioare celor raportate anul trecut, acordând şi dividende consistente

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reuşeşte să se menţină pe plus după primele opt luni în ciuda unui context extern tumultuos, care a trimis mai multe pieţe în teritorii negative pe fondul accentuării incertitudinilor internaţionale. Furnizorul global de indici Morgan Stanley Capital International (MSCI) arată că pieţele de capital ale lumii au scăzut semnificativ de la începutul acestui an. Indicii MSCI afişează scăderi puternice, în echivalent dolari, de 8% pentru pieţele emergente şi de 15% pentru cele de frontieră la finalul primelor opt luni.

Prin contrast, în aceeaşi perioadă, BET, indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti, a crescut cu 4,4% în echivalent dolari, în timp ce BET-TR, indicele care include şi dividendele, a avut un avans triplu, de 13%.

Chiar şi într-un mediu internaţional volatil şi marcat de turbulenţe, România reuşeşte încă să ofere randamente pozitive investitorilor. Tocmai de aceea ne dorim sa diversificăm şi să dezvoltăm piaţa locală prin oferirea de noi facilităţi şi instrumente de tranzacţionare astfel încât activitatea investiţională să cunoască o mai mare efervescenţă. Piaţa de capital locală are potenţial de valorificat din punct de vedere al lichidităţii, iar acest lucru s-ar putea traduce şi într-un potenţial pentru o mai bună evaluare a companiilor româneşti listate," a spus Adrian Tănase,

Rezultatele dezirabile "pot fi puse pe seama evoluţiei pozitive a companiilor listate la BVB, care au reuşit să beneficieze de creşterea puternică a economiei şi au înregistrat, în general, rezultate operaţionale semestriale superioare celor raportate anul trecut, acordând şi dividende consistente," a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a fost de peste 20 de miliarde de euro la finalul primelor opt luni, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a depăşit 35,7 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii august.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS